Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pas endavant del Port de Barcelona per a l’electrificació dels molls
  • CA

El Port de Barcelona ha tret aquest dimarts a licitació un projecte que permetrà subministrar electricitat als vaixells que operen a la Terminal Ferry Barcelona. Aquesta prova pilot forma part del pla d’electrificació dels molls, una iniciativa que pretén reduir a la meitat les emissions de diòxid de carboni a les instal·lacions portuàries abans del 2030.

Segons informa el port barceloní en un comunicat, el projecte comptarà amb una inversió de més de cinc milions d’euros i serà un primer pas per aconseguir que els vaixells es connectin a la xarxa elèctrica general una vegada atracats, utilitzant energia renovable. De fet, la licitació d’aquesta prova pilot permetran fer realitat els primers punts de subministrament per a embarcacions de mercaderies que funcionaran al Port de Barcelona.

Cal recordar que aquesta no és la primera actuació emmarcada en el pla d’electrificació dels molls que surt a concurs públic. A principis d’aquest any es va licitar la prova pilot del punt de subministrament per a vaixells portacontenidors que es durà a terme a la terminal BEST de la zona portuària.

Acord amb el Grup Grimaldi

Precisament, el passat mes de febrer es va ratificar l’acord entre el Port de Barcelona i el Grup Grimaldi per connectar una part dels vaixells que operen amb aquesta companyia al nou punt de subministrament ara en procés de licitació.

“El Port de Barcelona és un agent actiu en la descarbonització de l’activitat marítima, portuària i logística. Però per fer realitat un transport marítim amb zero emissions, la col·laboració amb els nostres clients i concessionaris és imprescindible”, remarcava aleshores el president de les instal·lacions portuàries, Damià Calvet, refermant el compromís de la infraestructura amb la millora de la qualitat de l’aire a la capital catalana.

El procediment de licitació que avui s’ha publicat és obert i tindrà en compte el criteri de l’oferta de millor relació qualitat-preu. Les empreses que vulguin participar en el concurs hauran de presentar la seva oferta accedint des de la Seu Electrònica del Port de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa