El passeig de Gràcia perd més de la meitat del trànsit de vianants

Barcelona registra una caiguda del 38% al setembre, segons dades de TC Group Solutions

El passeig de Gràcia ha estat la via més colpejada per la reducció de vianants als carrers de Barcelona arran de la pandèmia de Covid-19. Dades recollides per TC Group Solutions, empresa dedicada a recopilar i i analitzar informació sobre retail, mostren que el passeig de Gràcia ha perdut el 52% del trànsit de vianants des de l’esclat de la pandèmia de coronavirus. Es tracta de dades actualitzades al setembre.

Amb tot, algunes vies estan resistint i mantenen nivells semblants pel que fa a trànsit de vianants. És el cas de l’avinguda Diagonal, que només ha perdut un 20% dels visitants amb dades actualitzades al setembre. La Diagonal, però, és una excepció, ja que altres vies com la Rambla de Catalunya han experimentat un 40% menys de trànsit de vianants.

Barcelona és la província de Catalunya que més vianants ha perdut a les vies principals, segons dades de TC Group Solutions, ja que ha experimentat una caiguda del 32%, superior al 28% de Lleida, 25% de Tarragona i el 23% de Girona. Es tracta d’una tendència visible a tot l’Estat, segons la companyia, que ha registrat una caiguda mitjana del 45%.

Gràfic sobre la caiguda del trànsit de vianants a tot l’Estat / TC Group Solutions

Malgrat tot, Barcelona va recuperar trànsit de vianants al setembre. Va passar d’una caiguda del 49% registrada a l’agost a una del 38% al setembre, segons dades de TC Group Solutions.

Més informació

Nou comentari