El Mobile fa aterrar un nou congrés a Barcelona

El Puzzle X, dedicat a materials del futur com el grafè, se celebrarà el proper novembre

El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona acollirà del 16 al 18 de novembre la primera edició de Puzzle X, un nou congrés dedicat als materials del futur com el grafè i els compostos intel·ligents amb l’objectiu de crear un ecosistema global del sector a la capital catalana i que coincidirà amb l’Smart City World Congress i el Tomorrow Mobility. El congrés –organitzat per Advanced Material Future Preparedness Taskforce (AMPT) i apadrinat pel Mobile World Congress- serà anual i inclourà una incubadora d’empreses.

La directora general de l’AMPT, Zina Jarrahi, ha explicat que preveu l’assistència de mig miler de professionals i que en la següent edició la xifra s’elevi entre 3.000 i 5.000. El congrés tindrà un format híbrid presencial i telemàtic i estarà enfocat a les conferències de “visionaris de diferents sectors”, tot i que també acollirà expositors i organitzarà competicions i hackatons amb emprenedors. Se celebrarà juntament amb l’Smart City Expo World Congress i Tomorrow Mobility i s’estructurarà en tres programes diferents d’un dia de durada. El primer dia estarà dedicat a l’XChange, l’endemà al Co-Create i el tercer dia a Ignite.

Segons ha explicat Jarrahi, el paper de Hoffman ha sigut clau per fer que aquest nou congrés aterri a Barcelona i no en altres ciutats innovadores com Singapur, Manchester o Sant Francisco. Precisament, John Hoffman forma part del consell rector de l’AMPT i va advocar per la capital catalana, que han sigut “hostes magnífics” del MWC. “Hem vist el compromís de la ciutat i dels diferents nivells de governs per fer servir la tecnologia per dissenyar un món millor. I per això estem aquí avui”, ha coincidit Jarrahi, que és una experta mundial en grafè.

Els coneguts com a materials de frontera es poden aplicar en sectors com l’energia, la mobilitat, la salut, el transport, a la construcció, l’electrònica, el tèxtil i la connectivitat, entre d’altres. Són materials que es poden alinear amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU i, per aquest motiu, Puzzle X se centrarà en quatre d’aquests objectius cada any. Els d’aquest 2021, els primers, seran bona salut i benestar, indústria, Innovació i Infraestructura, ciutats i comunitats sostenibles i acció i clima.

Més informació

Nou comentari