Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La sorprenent tecnologia que permet parlar en 25 idiomes en els busos del Mobile
  • CA

En el marc de el Mobile World Congress (MWC), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Telefónica, en col·laboració amb World Capital Barcelona, ​​han implementat un servei de traducció simultània en els busos llançadora que uneix la plaça d’Espanya amb el recinte Gran Via de la Fira, a l’Hospitalet de Llobregat. El 5G i el edge computing permeten als usuaris mantenir una conversa fluïda en diferents idiomes i en temps real, i el servei de traducció es canalitza a través d’una aplicació mòbil que pot traduir 25 idiomes i que respon a través d’un missatge vocal amb una veu molt similar a la humana, ha informat Telefónica.

El programari que processa la traducció està instal·lat al edge computing de Telefónica, el que permet obtenir una resposta “gairebé immediata” i el servei ajuda al personal de TMB a resoldre els dubtes dels assistents a l’MWC que utilitzen el servei d’autobús. La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha anunciat que “aquestes proves de concepte tindran continuïtat a finals d’aquest any en el projecte Bus Lab, un laboratori rodant” per provar les tecnologies emergents abans de la seva implantació en línies pilot i la seva extensió a tota la xarxa d’autobusos.

La gerent d’Innovació Tecnològica de Telefónica, Mercedes Fernández Gutiérrez, ha explicat que amb el 5G es pot veure continguts en directe d’alta qualitat mentre viatgem amb autobús, en aquest cas per Barcelona”. El ceo i director de el programa 5G de Mobile World Capital Barcelona, ​​Eduard Martí, ha afegit que “la tecnologia 5G ja és una realitat en la vida quotidiana de les persones, i tant Barcelona com la seva àrea metropolitana es consoliden com una de les ciutats intel·ligents més rellevants del panorama europeu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa