Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El futbol sense públic arruïna els comerços del voltant del Camp Nou
  • CA

Les aglomeracions blaugranes que baixaven per la Travessera de les Corts els dies de partit cada cop queden més lluny, semblen un miratge en aquesta nova normalitat. La majoria dels comerços, botigues i restaurants al voltant del Camp Nou que alimentaven i vestien els seguidors del Camp Nou assumeixen que no podran sobreviure si hi ha un segon confinament. La majoria de persianes no s’han tornat a apujar durant la desescalada i les que ho han fet expliquen que la facturació se’ls ha desplomat.

L’estadi del Barça té capacitat per a gairebé 100.000 persones, una demanda que s’ha evaporat de cop. També atreia molta gent el Museu del Barça, que amb 1,7 milions d’entrades a l’any és el quart lloc més visitat de la ciutat. Va reobrir el 12 de juny, però l’afluència és molt menor ara que el turisme està sota mínims a tot Catalunya.

En Josep Ferrer, propietari de l’Outlet Blaugrana, situat a la Travessera de les Corts, va obrir la seva botiga el passat mes de gener. “Jo distribuïa objectes del Barça a diferents establiments de la ciutat fins que vaig decidir obrir la meva pròpia botiga”, explica. “El que no sabia és que 2 mesos després de l’obertura l’hauria de tancar”, lamenta. La falta de turistes i públic al Camp Nou són els principals motius pels quals s’està plantejant deixar abaixada la persiana.

La majoria de botigues de marxandatge del Camp Nou no han reobert / Mar Martínez Turallols
La majoria de botigues de marxandatge del Camp Nou no han reobert / Mar Martínez Turallols

La desaparició dels seguidors del Barça a la Travessera de les Corts no només ha afectat aquells comerços que es dedicaven a vendre productes de la marca blaugrana sinó també als bars i restaurants que els alimentaven abans de començar el partit. La Huan Chen fa tres anys que dirigeix i serveix el Frankfurt Tres Copes, també situat a la Travessera de les Corts. “Des que hem obert, després del confinament, no tenim gairebé clients… No hi ha turistes ni seguidors, aquesta zona ja està morta”, assegura.

Huan dirigeix i serveix el Frankfurt 3 Copes / Mar Martínez Turallols
Huan dirigeix i serveix el Frankfurt 3 Copes / Mar Martínez Turallols

Ambdós establiments veuen el futur molt negre i asseguren que s’estan plantejant tancar perquè les despeses no perdonen i l’escassa clientela no permet cobrir els costos fixes. En Josep Ferrer està molt pendent dels efectes en la demanda de les noves mesures que s’han decretat per la ciutat: “Poden significar la fi del negoci”. 

L’última oportunitat

Tot i això, hi ha alguns negocis que persisteixen i asseguren que no tancaran. Aquest és el cas de la xurreria familiar del carrer Arístides Maillol. En Lluís Ferreres és el fill del propietari i ja fa 5 anys que segueix la tradició familiar treballant en aquest foodtruck de xurros i patates fregides.

“La Covid-19 ha estat un cop molt fort per nosaltres, des que va començar la nostra facturació s’ha reduït al mínim”, apunta. “A més, ens van classificar com un negoci de primera necessitat perquè venem aliments i no hem pogut rebre cap ajuda governamental”, afirma el Lluís. Tot i això, assegura que no s’ha plantejat en cap moment tancar: “Per poc que guanyem, volem seguir aquí”

Lluís Ferreres treballa a la xurreria del seu pare, al carrer Aristídes Maillol / Mar Martínez
Lluís Ferreres treballa a la xurreria del seu pare, al carrer Aristídes Maillol / Mar Martínez

El Josep, la Huan i el Lluís són una petita mostra dels nombrosos comerços que cada dia esperaven els seguidors blaugranes que visitaven el Camp Nou o cantaven als quatre vents l’himne quan s’acostava l’hora del partit. Ara, la Travessera de les Corts és un passeig fantasmagòric. Si les mesures que van aplicar-se el passat divendres es tornen més restrictives perquè el repunt no frena, molts establiments hauran de baixar la persiana per sempre. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa