Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La discoteca Opium impugnarà l’acord per ampliar el CSIC al front marítim

Nou escull en l’esperada reconversió del front marítim de Barcelona. La discoteca Opium ja ha anunciat que impugnarà l’acord entre l’Ajuntament i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) per ampliar el centre de recerca als locals del passeig marítim de la Barceloneta, que són propietat del govern espanyol.

En un comunicat fet públic aquest divendres, els responsables de l’establiment mostren la seva indignació i rebuig frontal a una decisió que consideren que s’ha pres de manera “unilateral” i seguint un criteri “purament ideològic”. “No té cap sentit destinar les millors terrasses de la ciutat a un centre d’investigació”, apunta la discoteca, que remarca que tirar endavant amb la proposta suposa posar en risc milers de llocs de feina.

La direcció d’Opium apunta que el projecte per ubicar una part de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) en aquests locals d’oci nocturn no té ni cap ni peus perquè suposa substituir uns negocis que funcionen per un projecte “artificial” sense contingut ni disseny. De fet, la discoteca va més enllà i qualifica la proposta d’una decisió política “absurda” que només pretén castigar un sector i uns establiments que ja han patit molt durant la pandèmia del coronavirus.

Una concentració excessiva?

Els responsables del local afectat matisen que estan a favor que Barcelona es converteixi en un hub tecnològic i d’investigació, però remarquen que aquesta part del front marítim ja és un espai que genera ocupació i dinamisme econòmic sense ocasionar molèsties veïnals. Aquest extrem, però, no el comparteixen a l’Associació de Veïns de la Barceloneta, que des de fa temps lluita per la reducció de l’oferta d’oci nocturn a la zona i per un canvi de model econòmic.

En aquest sentit, la discoteca Opium asseguren que ja no hi ha una concentració excessiva de locals d’oci nocturn a la zona, com apunten tant el veïnat com el consistori, ja que darrerament han tancat diversos establiments. Així mateix, els responsables apunten que si els tres locals que hi ha actualment han de tancar, els clients es traslladaran a altres zones de la ciutat més tensionades.

En tot cas, l’establiment ja ha anunciat que emprendrà totes les accions legals necessàries per evitar que el projecte acordat entre l’executiu barceloní i el CSIC es pugui dur a terme.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: C?MUNS a juliol 30, 2022 | 01:18
    C?MUNS juliol 30, 2022 | 01:18
    Aquests de l'ajuntament un cop més demostrant que estant ben sonats. Gentussa a qui li confiem les nostres vides i no tenen ni punyetera idea de res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa