Digitalització i teletreball al Port per garantir els subministraments malgrat el coronavirus

El nombre d'operacions amb vaixells de mercaderies es manté gairebé en la mesura habitual, segons fonts de la infraestructura

Les operacions dels vaixells de mercaderies al Port de Barcelona es mantenen gairebé al nivell habitual malgrat les restriccions pel coronavirus. Segons fonts de la infraestructura, l’objectiu és garantir els subministraments per a les empreses i els ciutadans, i això és possible mantenint les precaucions requerides per l’estat d’alarma en relació a l’epidèmia. En gran part, aquesta seguretat s’aconsegueix a partir de la digitalització i el teletreball, que permet que moltes tasques s’automatitzin i moltes altres, de gestió, es facin a distància, amb els treballadors a casa seva. 

Durant aquest matí, i fins a les 14 hores, al Port han operat més de 20 vaixells, una xifra “molt similar a la del matí de dilluns de la setmana passada”, segons fonts portuàries.

Les dues terminals especialitzades en contenidors −APMT Barcelona i BEST− havien mogut fins a les 14 hores gairebé 1.900 contenidors i havien entrat al recinte portuari al voltant de 1.700 camions portacontenidors, xifra a la qual cal sumar els camions que han entrat i sortit del recinte per transportar altres mercaderies, com ara granels líquids i sòlids. Només la pluja ha afectat aquestes operacions en alguns moments.

Segons els portaveus del Port, Portic, la plataforma electrònica de la comunitat portuària barcelonina, gestiona telemàticament més de 31 milions d’intercanvis documentals l’any, corresponents a operacions que impliquen el pas de mercaderia pel recinte portuari, des d’abans de l’arribada del vaixell a port fins a la destinació final de la càrrega, i a la inversa.

Més informació

Nou comentari