Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’aigua del Port de Barcelona aprova l’examen de qualitat
  • CA

Diversos experts han validat aquest divendres les actuacions i pràctiques que porta a terme el Port de Barcelona en matèria de sostenibilitat i per reduir l’impacte ambiental de la seva activitat. Així s’ha posat de manifest en la Jornada sobre la Qualitat de les Aigües i el Sanejament dins de l’entorn portuari, segons ha informat el Port en un comunicat.

Des de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Mariona Torres, ha assegurat que “el Port de Barcelona és pioner a controlar l’estat i l’evolució de les seves aigües”. Per la seva banda, des del Laboratori d’Enginyeria Marina de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Marc Mestres ha explicat el projecte Samoa.

Es tracta d’un sistema de predicció de les futures corrents marins que poden produir-se en un termini de 72 hores i que permet una millor actuació davant possibles abocaments d’hidrocarburs, plans de contingència i renovació de les aigües portuàries dins de sistemes semitancats, i ha posat en valor que el Port de Barcelona va ser un dels primers de l’Estat que va apostar per aquest projecte.

La jornada ha estat inaugurada pel president de el grup de treball de Qualitat Ambiental de el Consell Rector de la Comunitat Portuària, Eduard Duran, i el responsable de Medi Marí del Port de Barcelona, ​​Javier Romo, que ha recordat que l’enclavament té un servei de recollida de residus sòlids flotants operatiu tot l’any.

Romo ha destacat algunes actuacions com la construcció d’una nova xarxa de sanejament portuària, la col·laboració en la posada en marxa de la depuradora de l’Llobregat i l’obertura de la nova Bocana Nord, que ha permès agilitzar la renovació de les aigües internes del Port de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ... a març 07, 2020 | 11:43
    ... març 07, 2020 | 11:43
    I l'aire?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa