Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
11 cèntims per litre: la diferència entre benzineres a Barcelona
  • CA

La guerra de Rússia contra Ucraïna continua tenint conseqüències en el consum directe dels ciutadans, especialment, en el preu de l’energia. I la benzina és segurament el servei en què de forma més directa i quantificable hem notat l’impacte. A tall d’exemple, posar 17 litres de sense plom 95 costa 30 euros. En concret, a Barcelona els preus, que van arribar als 2 euros el litre tot just fa un parell de setmanes, s’han mantingut estables els darrers dies en una forquilla entre els 1,74 i els 1,9 euros el litre.

Triar bé la benzinera: 5 euros d’estalvi en un dipòsit

Segons un comparador d’Internet, que estudia els preus mitjans de totes les ciutats i permet veure el preu de cada punt de repostatge, a Barcelona ciutat, la millor opció aquest diumenge 27 de març per posar benzina sense plom 95 era GM Fuel Stations, al carrer 29 de la Zona Franca, 62, a un preu de 1,749 euros el litre. A l’altre extrem, el Garatge Horta, situat a la plaça d’Eivissa, 12. Aquí es paga a 1,858 cèntims, és a dir, 11 cèntims més. Si omplim un dipòsit de 50 litres, podem tenir un estalvi de més de 5 euros.

Diferències importants entre benzineres de la ciutat

Si has de posar dièlel al teu vehicle, la millior opció segons aquest comparador és, novament, GM Fuel Stations, al carrer 29 de la Zona Franca, 62, a un preu de 1,779 euros el litre. Per contra, la benzinera de la ciutat on a hores d’ara es paga el gasoil més car és GALP del carrer d’Almogàvers, 66. Aquí el preu és de 1,909 euros el litre. Per tant, la diferència entre repostar en una estació o una altra és de gairebé 13 cèntims.

La meitat del preu per litre són impostos

Sigui com sigui, els preus de la benzina han estat un dragon khan des que el 24 de febrer va esclatar la guerra de Rússia contra Ucraïna. I cal recordar que per cada litre de benzina sense plom que posem, 47 cèntims són impostos d’hidrocarburs, 38 cèntims pel dièlel. I després sumeu el 21% de l’IVA, Així que el preu real de la benzina és tot just del 50% del que paguem…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa