Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Correus tanca una oficina per excés de calor i trasllada els treballadors
  • CA

Els treballadors de la sucursal de Correus ubicada al número 235 del carrer Calàbria de Barcelona seran traslladats a altres oficines. La companyia postal ha decidit finalment tancar les instal·lacions després que els sindicats CCOO i UGT denunciessin a Inspecció de Treball les condicions en les quals es veia obligada a treballar la plantilla, que suportava temperatures de més de 30 graus.

Fonts de CCOO consultades pel TOT Barcelona han confirmat que el tancament d’aquesta oficina serà “temporal” i que s’allargarà mentre es realitzen les actuacions pertinents per solucionar el sistema de climatització que afectaven l’espai. Pel que fa a la plantilla d’aquesta oficina, els set treballadors seran traslladats a la sucursal ubicada a la plaça del Doctor Letamendi i a la unitat de distribució ubicada al número 109 del carrer Còrsega.

Cal recordar que la decisió de denunciar el cas es va prendre aquest dimarts per evitar el possible “risc d’estrès tèrmic” al qual es veia exposada la plantilla d’aquesta sucursal barcelonina, que havia de treballar en un espai on la temperatura oscil·la entre els 32 i els 33 graus i on els índexs d’humitat se situen entre el 60% i 70%. De fet, entre els treballadors afectats hi ha col·lectius d’especial risc com una dona embarassada o diverses persones amb patologies cròniques.

Plantada aquest dimecres

Aquest dimecres al matí, els empleats s’han plantat després de portar més d’una setmana en aquesta situació. Fonts sindicals remarquen que la denúncia a Inspecció de Treball -que es fonamenta en la Llei de prevenció de riscos laborals- ha estat l’últim recurs que tenia la plantilla per solucionar el problema després que Correus fes cas omís als avisos i demandes que reiteradament havien traslladat els treballadors d’aquesta sucursal barcelonina i remarquen que no s’ha pres cap mesura alternativa per revertir la situació fins ara.

Sobre la reparació de l’aire condicionat espatllat, des de CCOO assenyalen que aquestes deficiències tècniques responen a una “falta de manteniment” i “deixadesa” per part de la companyia postal, a qui acusen d’haver obviat totes les recomanacions en matèria de prevenció davant l’onada de calor que està assotant la capital catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa