Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballadors de Correus a Barcelona, obligats a treballar a més de 30 graus
  • CA

Els empleats d’una sucursal de Correus a Barcelona s’han plantat per les altes temperatures a les quals es veuen obligats a treballar. Els sindicats CCOO i UGT van presentar aquest dimarts una denúncia a Inspecció de Treball on comunicaven la paralització de l’activitat a l’oficina ubicada al número 235 del carrer Calàbria perquè els treballadors no poden continuar exposats durant la seva jornada laboral a temperatures superiors als 30 graus.

Segons apunten els sindicats, la decisió de denunciar el cas s’ha pres pel possible “risc d’estrès tèrmic” al qual es veu exposada la plantilla d’aquesta sucursal barcelonina, que ha de treballar en un espai on la temperatura oscil·la entre els 32 i els 33 graus i on els índexs d’humitat se situen entre el 60% i 70%. En concret, els empleats afectats són set, entre els quals hi ha col·lectius d’especial risc com una dona embarassada o diverses persones amb patologies cròniques.

Cas omís als avisos

Fonts de CCOO consultes pel TOT Barcelona apunten que els treballadors fa més d’una setmana que es troben en aquesta situació i que la denúncia a Inspecció de Treball -que es fonamenta en la Llei de prevenció de riscos laborals- ha estat l’últim recurs que tenia la plantilla per solucionar el problema. Des del sindicat asseguren que Correus ha fet cas omís als avisos i demandes que reiteradament han traslladat els empleats d’aquesta sucursal barcelonina i remarquen que no s’ha pres cap mesura alternativa per revertir la situació.

Sobre la reparació de l’aire condicionat espatllat, CCOO assenyala que aquestes deficiències tècniques responen a una “falta de manteniment” i “deixadesa” per part de la companyia postal, a qui acusen d’haver obviat totes les recomanacions en matèria de prevenció davant l’onada de calor que està assotant la capital catalana.

En mans d’Inspecció de Treball

Un cop interposada la denúncia, la Inspecció de Treball haurà de decidir si ratifica la paralització de l’activitat laboral amb la finalitat que Correus adopti mesures per “garantir la salut dels treballadors”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa