Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una companyia ‘low cost’ tornarà a operar des de Barcelona

La companyia de low cost Norwegian tronarà a tenir una base a l’aeroport de Barcelona després d’anys d’absència. L’empresa escandinava havia deixat d’oferir vols des de la capital catalana, però ara torna amb dos avions que estaran actius aquest mateix estiu. La base de Noreweigan serà per a trajectes curts i comptarà amb entre 60 i 70 persones contractades entre pilots i personal. L’objectiu de l’empresa de baix cost és potenciar els vols entre l’Estat i el nord d’Europa amb una cinquantena de vols durant l’estiu. Per això, més enllà de Barcelona, també s’instal·laran sis avions més entre les ciutats de Màlaga i Alacant.

Aquesta empresa va tenir Barcelona com una de les seves principals bases abans de la pandèmia. Des del Prat van sortir avions tant de llarga distància com de curta. Ara, l’aerolonia recupera part de la flota d’avions que operen a curt radi. En aquesta nova etapa, l’empresa calcula que contractarà, al llarg de 2023, 300 pilots i 500 tripulants de cabina, i ampliarà la flota amb 15 avions Boeing 737.

El Prat, cap a recuperar la normalitat

Paral·lelament, de mica en mica el Prat va recuperant la normalitat. L’aeroport barceloní va tancar el mes de gener amb prop de 21.000 vols registrats, més de 10.600 tones transportades i un volum de passatgers superior als tres milions, unes dades que encara no arriben a les del 2019, però que s’hi apropen bastant. Pel que fa a passatgers, les 3.078.737 persones que han trepitjat el Prat suposen el 94% de les del que hi havia abans de la pandèmia. És a dir, que l’aeroport ja ha recuperat 9 de cada 10 usuaris que havia perdut amb l’aturada. L’altra dada positiva per l’aeroport català és que aquests tres milions suposen un creixement superior al 80% respecte dels passatgers registrats el gener de 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa