Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comerciants de Ciutat Vella adverteixen “el futur alcalde de Barcelona”
  • CA

Fins a set entitats comercials del districte de Ciutat Vella s’han unit aquest dimecres per demanar una reunió urgent amb el líders municipals tant dels Comuns com del PSC. Demanen que se’ls escolti i que s’elabori un Pla Estratègic Integral semblant al que va tenir el districte durant la dècada dels anys 80. En aquest sentit, han criticat que hi ha “dos partits que governen l’un d’esquena a l’altre”. El comerciants han esmentat els principals problemes que -segons el seu parer- pateix “el cor de Barcelona”. Tot plegat, en una roda de premsa que esperen que serveixi com un “avís a tots els candidats“.

Neteja, seguretat i mobilitat, en el punt de mira

Les entitats han lamentat que el districte pateixes nombrosos projectes, entre els quals destaquen la seguretat, la neteja o la mobilitat. Critiquen que “la seguretat és el que més preocupa als ciutadans” i que és més necessari que mai “un pla que aturi la delinqüència i la proliferació d’estupefaents que compliquen i generen perillositat en el dia a dia dels barris”. En aquest sentit, denuncien que l’augment d’efectius de la Guàrdia Urbana que el consistori va impulsar fa tres mesos és ineficaç. “No pot ser que els canvis de torn es produeixin en els moments amb més furts”, ha lamentat Víctor Arrese, de l’agrupació Plaça Reial. Els comerciants alhora reclamen una major coordinació entre els diferents cossos policials i més agilitat a les comissaries.

El segon problema que més preocupa als barcelonins, segons el baròmetre municipal, és la neteja. I Ciutat Vella -diuen aquestes entitats- no n’és una excepció. Els comerciants critiquen la poca eficàcia del servei i demanen “horaris més regulars” que s’adaptin a la idiosincràsia del barri. Però més enllà de les dues grans preocupacions de la ciutat, els comerciants que signen la petició van més enllà i critiquen altres projectes estrella del govern de Colau, com ara les polítiques de mobilitat que afecten el centre. “Molta gent optarà per anar a la Maquinista o a les Glòries perquè allà tot són facilitats”, lamenten.

En contra del pla d’usos

Des de Ciutat Vella també lamenten els nous plan d’usos que vol impulsar l’Ajuntament, si bé ara el debat polític se centra en l’Eixample. “La manca de llicències i la criminalització de les terrasses a l’aire lliure comportarà la tornada de l’incivisme”, ha dit Juan Carlos Arriaga, de Born Comerç. En aquest sentit, ha insistit que les polítiques municipals són “un error” perquè “la restauració és la perla per atraure nova economia al centre de la ciutat”.

Així, consideren que hi ha una “hiperregulació” de l’executiu en algunes zones com la Rambla, el Gòtic o la Barceloneta. I, en tot cas, lamenten que no s’estigui aturant el que realment consideren ells un problema: l’abús dels negocis de souvenirs al centre. “El concepte no està definit. Hi ha una normativa actual mal feta i no dialogada”, critica el president d”Amics de la Rambla’, Fermin Valls, que veu com aquest producte s’ha apoderat de la Rambla de Catalunya.

“Un avís al futur alcalde de la ciutat”

Les entitats signants són ACIB Barceloneta; Barna Centre; Born. Artesans, comerciants, emprenedors i veïns; Amics de la Rambla; Pelai Eix Comercial; Amics i Comerciants de la Plaça Reial i Porxos del Port. Cap d’ells ha volgut valorar la sortida de Jaume Collboni de l’executiu, però sí que han llençat un missatge que pot ser interpretat per tots els candidats: “És un avís pel futur alcalde o alcaldessa de la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa