Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com funciona el servei gratuït de recollida de roba a domicili de Barcelona

Barcelona compta, des de febrer de 2023, amb un servei gratuït de recollida de roba a domicili. L’objectiu de l’Ajuntament és passar de l’11% de roba reutilitzada que hi ha actualment al 15% el 2027. El mateix Ajuntament recalcava, en el moment de presentar el nou servei, que el sector tèxtil és “una de les indústries amb més impacte ambiental i climàtic”. És més, la indústria tèxtil és la quarta en el consum de matèries primera i aigua, i la cinquena en emissió de gasos amb efecte d’hivernacle. Arguments que ha fet impulsar aquest nou servei que s’emmarca en el ‘Pla residu zero Barcelona 2021-2027’.

El servei a domicili permet lliurar roba, complements, calçat, tovalloles, llençols o cortines. Per demanar-ho, simplement cal avisar a través del telèfon 010 i arribar a un mínim de cinc bosses d’escombraries de 60×54 cm o tres de 68×70 cm. En el cas de les persones amb mobilitat reduïda acreditada, el mínim de bosses necessàries es redueix a dues, en el cas de petites, i una, en el de les grans. Un cop s’hagi acumulat aquest volum de roba, dues empreses sense ànim de lucre passen per les cases, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores (dissabtes, només al matí).

Un contenidor de reciclatge de roba | Ajuntament
Un contenidor de reciclatge de roba | Ajuntament

Què es fa amb la roba reciclada?

El nou sistema se suma a la xarxa de 225 punts i contenidors destinats al reciclatge de roba que hi ha arreu dels barris. Segons dades municipals, el 2022 es van recollir més de 2.500.000 quilograms de roba en aquests espais públics. Un 59% de la roba reciclada es destina a botigues de segona mà o s’exporta a altres països, un 37% no es pot reutilitzar i s’opta per crear noves fibres i el 4% restant es desestima perquè no es pot aprofitar res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa