L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit un “pla de xoc immediat” per al sector de la restauració per evitar que els tancaments parcials “no siguin definitius”. Colau ha dit que no qüestionarà l’autoritat sanitària però ha dit que les mesures han de ser “clares, senzilles de seguir i equitatives” per no crear “greuges comparatius”. Segons Colau, la restauració és un dels sectors amb una situació més delicada, “ha patit molt” i només ha rebut “ajudes específiques petites i insuficients”. L’alcaldessa ha demanat també no “frivolitzar” amb l’augment dels contagis, que ha admès que “preocupa” a l’Ajuntament.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha unit a les crítiques del Gremi de Restauració i ha retret al Govern que s’anunciïn noves restriccions sense acompanyar-ho d’ajuts als sectors afectats. “Ens sorprèn un cop més que quan s’anuncien noves restriccions no s’anunciïn noves mesures de suport”, ha dit Collboni en un acte al consistori en què s’ha presentat un projecte per avançar en la sostenibilitat del sector de la restauració a la ciutat. El primer tinent d’alcalde ha recordat que la Generalitat ha rebut més de 3.000 milions d’euros de fons de l’Estat per fer possible superar el moment de crisi.

Esforç de la restauració

Per això, Collboni ha insistit que cada cop que hi ha noves mesures restrictives hi hauria d’haver també mesures d’ajuda i promoció. “Això ho diem amb la convicció que els que esteu a la restauració, bars i restaurants, ja poseu de la vostra part i més”, ha afegit dirigint-se als assistents de l’acte, entre els quals hi havia xefs de reconeguts restaurants. També els ha agraït l'”esforç” en el context actual de pandèmia per mantenir la persiana pujada i estar “a peu de fogó”. A banda, ha remarcat que l’Ajuntament també ha fet un esforç perquè l’activitat de la restauració pugui “sobreviure” i ha posat com a exemple l’ampliació de les terrasses.

“La restauració és una indústria molt important de la nostra economia, que a més afegeix valor al que fem i al que som”, ha assegurat. A més, ha afegit que “en un dia com avui, especialment, té rellevància estar al costat de la restauració”.

Nou comentari