Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni anuncia un ERTO de 300 persones si no s’autoritza la reobertura del Zoo i el Tibidabo
  • CA

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat aquest divendres a primera hora de la tarda que “la falta de pronunciament del Procicat” sobre B:SM i PATSA [l’empresa del Tibidabo] ha obligat els responsables municipals a fer “un ERTO que afectarà unes 300 treballadors”.

Segons Collboni, aquesta mesura –que ja es va haver d’aplicar durant el confinament però que s’havia aixecat– serà “imprescindible per pal·liar les conseqüències econòmiques negatives” de la situació actual. Les darreres restriccions pel repunt de Covid-19 obliguen a tenir tancats recintes de B:SM com el Zoo, el parc d’atraccions del Tibidabo i les instal·lacions de l’Anella Olímpica de Montjuïc i del Fòrum, malgrat que l’Ajuntament ha demanat que se les inclogui en les excepcions.

“Des del màxim compromís amb el control de la transmissió del COVID-19, lamentem la manca d’agilitat del Procicat per donar resposta a les peticions d’autorització d’obertura de l’Anella Olímpica, el Fòrum, el Zoo i el Parc d’Atraccions del Tibidabo. Són espais d’oci urbà, a l’aire lliure i segurs per tots els barcelonins i barcelonines, que han adoptat mesures de protecció excepcionals i han obtingut la certificació “Global Safe Site Excellence” de l’entitat independent Bureau Veritas”, ha dit Collboni.

Hores per recuperar i pèrdues econòmiques

Fonts de B:SM detallen al TOT Barcelona que la sol·licitud d’ERTO per causa major s’ha registrat aquest divendres i que afecta 247 empleats del Tibidabo i 73 de l’empresa municipal B:SM que treballen al Zoo, l’Anella Olímpica i el Fòrum. En total, 320 persones. Les instal·lacions van tancar dissabte passat i provisionalment els treballadors s’han quedat a casa sense perdre la retribució, però acumulant hores a recuperar. Davant la manca de resposta del Procicat, finalment l’Ajuntament ha optat per formalitzar l’ERTO per endreçar la situació de la plantilla i pal·liar “el greu perjudici econòmic” que causa el tancament.

B:SM diu que ja ha presentat 3 informes a la Generalitat demanant poder reobrir i assenyala incongruències com haver autoritzat els festivals Cruïlla i Primavera Sound que es celebren al Fòrum i l’Anella però no eximir els espais en sí, o bé que s’obligui a tancar el Zoo al públic però es permetin els casals infantils al seu interior.

L’empresa pública subratlla que els dos espais funcionaven ara amb un 33% del seu aforament habitual i no s’hi produïen cues ni aglomeracions. Són completament segurs, insisteixen, no perquè ho prometi el consistori sinó perquè així ho acrediten dos certificats independents. Un l’ha atorgat l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) i l’altre, la firma internacional Bureau Veritas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa