Colau vol construir pisos públics i equipaments a la Fira de Montjuïc

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat un procés participatiu per repensar els usos del recinte firal de Montjuïc, on el govern de l’alcaldessa Ada Colau es planteja construir habitatge públic i equipaments. Segons ha informat La Vanguardia, la remodelació es faria coincidir amb la fi del contracte de concessió al consorci de la Fira de Barcelona, que expira d’aquí a quatre anys, el 31 de desembre de 2025.

L’Ajuntament va començar el procés obert per repensar l’espai firal el 4 de novembre, en una sessió presidida per la segona tinenta d’alcalde, Janet Sanz. En un tuit recollit per Europa Press, Sanz va avançar que, després de gairebé 100 anys de la construcció del recinte firal, el Consistori vol que “deixi de ser un recinte i passi a ser ciutat”.

En aquesta primera sessió, la tinent d’alcalde va remarcar que el procés participatiu va lligat a altres actuacions al districte de Sants-Montjuïc per garantir el bon funcionament del barri. en aquest sentit, Sanz va assenyalar que “és un moment de canvis i de replantejar oportunitats”.

La resposta de la Fira

Fonts de Fira de Barcelona han explicat en declaracions a Europa Press aquest dimecres que “el procés participatiu pot ser positiu i enriquidor”. L’entitat ha dit que estudiarà la proposta de l’Ajuntament i participarà amb els seus plantejaments perquè “tingui el millor encaix possible en les necessitats actuals i futures”.

De tota manera, les mateixes fonts han remarcat “la importància d’aquest recinte firal” i que és un espai emblemàtic que acull esdeveniments coneguts per la ciutadania. Alhora, han assegurat que Fira de Barcelona és “sensible” a les necessitats de la ciutat i que té com a objectiu buscar un equilibri que permeti combinar la funció de l’espai i l’activitat firal amb altres usos. En aquest sentit, s’han expressat oberts a renovar i modernitzar el recinte.

Comentaris

  Paco Lafuente Novembre 10, 2021 | 20:40
  Menos mal que Ada Colau, de aquí cuatro años no estará en la alcaldía....
  Vendetta Novembre 10, 2021 | 20:44
  Esta destruint barcelona, fora colau dels nostres barris
  FRAN BCN Novembre 10, 2021 | 22:58
  Una altra frikada, fins quan?
  Colau ni un puto pis social, ja, ja, ja Novembre 11, 2021 | 05:22
  Formigo a tope, cCoau de Nuñez y Cagarro. LaCOMUNA DE LA CORRUPCIO nomes trebslla per NN
  Manel Novembre 11, 2021 | 11:11
  No pot ser, no es pot voler destrossar tant una ciutat com ho fa aquesta sociòpata. Ha intentat carregar-se tot el model econòmic de la ciutat a tots els nivells. És un perill i espero que el següent ajuntament tregui a la llum tots els contractes fraudulents a la llum i passi les pròximes decades a la presó.
  Adéu Barcelona! Que no governin mai Catalunya, doncs seria la mort total i absoluta! Novembre 11, 2021 | 11:28
  i mentrestant ... el barri del Raval degradant-se a màxima velocitat. Per què en comptes de desgraciar més la ciutat no actua sobre aquest barri (Raval) i reconverteix els pisos existents en pisos decents per a viure-hi a la vegada que expulsa d'allà els indesitjables?? ... ah, és clar, allà hi habiten els seus amics i aquests són intocables! no he dit res.
  Fora comunistes Novembre 11, 2021 | 22:44
  Colau i Collboni Nunca Mais!

Nou comentari

Més notícies
L'hotel Palace, antic hotel Ritz, és un dels més prestigiosos de la ciutat de Barcelona

Barcelona Global vol fer d’edificis protegits hotels “emblemàtics”

El lobby empresarial aposta per "adequar els horaris comercials al turisme" i que aquest creixi
El cartell de la 27a edició del Manga Barcelona, obra de l'il·lustrador Carles Dalmau,

Manga Barcelona tanca amb 122.000 visitants

La fira torna a la presencialitat després de celebrar l’última edició en línia