Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CNCM dona llum verda a la compra de Glovo per part de Delivery Hero
  • CA

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) dona llum verda a la compra de Glovo per part de Delivery Hero, una empresa de repartiment a domicili amb seu a Alemanya. La decisió s’adopta perquè “no modifica l’estructura dels mercats afectats”, justifica l’organisme. “Les activitats de les parts no se superposen ni horitzontalment ni verticalment a Espanya, ja que Delivery Hero, ni cap empresa pertanyent al seu grup, opera actualment a Espanya ni ho va fer el 2020”, afegeix l’ens, que va autoritzar l’acció el 23 de febrer.

L’operació econòmica va transcendir públicament als mitjans de comunicació a menys d’una hora per començar el 2022. D’aquesta forma va anunciar Delivery Hero, passaria a controlar Glovo, en adquirir un 39,4% d’accions que, sumades al 44% que ja posseïa, suposarà un total del 83,4%. No obstant això, no serà una realitat fins al segon trimestre de 2022. “Delivery Hero i Glovo es complementen entre elles amb la seva profunda experiència en el repartiment a domicili i la seva implantació geogràfica”, va informar l’empresa aleshores. A través de les xarxes socials, el cofundador i CEO d’aquesta companyia, Niklas Östberg, va fer públic l’acord amb l’app del barceloní Oscar Pierre.

“L’equip de Delivery Hero ha admirat i ha donat suport a Glovo durant molts anys. Han sigut pioners en la indústria […]. El seu enfocament de producte i la seva execució els ha permès liderar el mercat en 16 de 25 països”, va explicar Östberg. A les xarxes socials també s’hi va fer ressò.

Amb aquesta unió, les dues empreses tindran presència a més de mig centenar de països i oferiran servei a més de 2,2 bilions de persones. De totes maneres, Glovo continuarà treballant amb la seva mateixa plataforma de servei a domicili, la seva marca i el seu mateix equip directiu. Aquesta empresa barcelonina es caracteritza per nombroses denúncies de treballadors que critiquen condicions abusives de treball. A més, la justícia l’ha condemnada en reiterades ocasions per fer servir falsos autònoms. La Llei Rider del govern espanyol ha obligat aquestes companyies a contractar com assalariats els seus repartidors a domicili, però aquesta companyia i d’altres han trobat escletxes dins la norma per no complir-la, denuncien els sindicats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa