Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Chacón prioritza “revertir” el tancament de Nissan: “Sorprèn que es parli de pla B”
  • CA

La consellera del departament d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que treballa per “revertir” el tancament de les plantes de Nissan, després que aquest dilluns la UGT demanés a les administracions fer-los partícips de les solucions que dissenyen per mantenir la companyia a Catalunya. La cap del Departament ha reconegut que és un objectiu “difícil” però ha assegurat que insistiran en la “competitivitat” del sector de l’automoció a Catalunya.

En referència a les declaracions de la UGT, Chacón ha reiterat que l’objectiu del Govern és evitar el tancament de les plantes de l’empresa. “Sorprèn que es parli de pla B quan hem consensuat que intentaríem revertir de totes totes aquesta situació”, ha assegurat. Preguntada en roda de premsa després del Consell Executiu, ha advertit que parlar d’un ‘pla B’ “facilita les coses a Nissan”.

Així mateix, ha acusat la direcció de l’empresa de “deslleialtat” i ha reclamat una memòria justificativa de la decisió. Ha assegurat que el Govern no ha tingut “mai” una resposta de l’empresa sobre la proposta de fabricar nous models a Catalunya. En aquest sentit, la consellera i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, han reclamat la documentació de la companyia que justifica la decisió per conèixer tots els detalls. “És el mínim que mereixem, no que se’ns comuniqui en una videoconferència de 15 minuts una decisió tan important”, ha reblat.

Tot i això, ha reivindicat Japó com a “soci prioritari” i ha recordat que el país ha duplicat la inversió a Catalunya en els últims cinc anys, fins a 900 milions d’euros. A Catalunya, el país nipó ha generat prop de 4.000 llocs de treball en 267 filials. En aquest sentit, Chacón ha distingit entre la “relació comercial” amb Japó i la decisió de la direcció de Nissan de deixar les plantes de producció a Catalunya. En aquest context, ha recordat que el departament d’Invest in Catalonia de la Generalitat treballa a captar inversions industrials i d’alt valor afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa