Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Centenars de treballadors de la logística protesten a les portes del saló internacional del sector

Centenars de treballadors de la logística han protestat aquest dimecres al matí a les portes de Fira de Barcelona, coincidint amb la inauguració del congrés Saló Internacional de Logística (SIL), per reclamar el desbloqueig de la negociació del conveni de transport i logística. Aquesta negociació porta vuit anys bloquejada, després que el 2010 expirés l’anterior conveni.

Els treballadors han intentat arribar a la porta del pavelló número 8, on es feia la inauguració oficial amb el ministre de Foment, José Luís Ábalos, però els Mossos els ho han impedit. Finalment, un representant de CCOO i un altre d’UGT han pogut entregar el manifest i parlar amb el ministre. Els treballadors han amenaçat amb una vaga al setembre.

El ministre de Foment, José Luís Ábalos, escoltant els representants sindicals. Imatge del 26 de juny del 2019 / ACN

El ministre de Foment, José Luís Ábalos, escoltant els representants sindicals de la logística / ACN

El responsable de Transport per Carretera d’UGT Catalunya, Juan José Pérez, ha acusat les patronals de portar a terme un “bloqueig constant”, primer basant-se en la reforma laboral i després per altres motius però amb el resultat de “dilapidar la negociació sense pujades salarials”.

Darrerament les negociacions s’havien reprès però els sindicats denuncien que les patronals pretenen que assumeixin uns màxims que no poden acceptar, com per exemple la flexibilitat de la jornada “portada al màxim”, amb jornades de dilluns a diumenge impedint la conciliació familiar. 

D’altra banda, el fet de no tenir conveni els ha comportat una “pèrdua de poder adquisitiu”, ja que la darrera vegada que se’ls va apujar el salari va ser a principis del 2011 i corresponia a l’adequació a l’IPC. “Des de llavors estem perdent poder adquisitiu, valorat en un 8,5% i estem insistint que hem d’aconseguir un acord per recuperar part d’aquesta pèrdua i la patronal no hi està disposada”, ha afirmat Juan Linero des de CCOO.

Tot i la manca de conveni, els empleats estan treballant “amb normalitat”. “Les empreses estan creixent però no s’està repercutint en els treballadors”, ha lamentat Linero. 

Els empleats esperen que la protesta d’aquest dimecres serveixi per desbloquejar la negociació però en cas que no ho faci estan disposats a fer vaga el proper setembre.

Més notícies

Felip VI torna a Barcelona per la Nit de la Logística

Notícia: Felip VI torna a Barcelona per la Nit de la Logística
Comparteix
L'última vegada que el rei espanyol va sopar al MNAC va ser per la inauguració del MWC, enmig de fortes protestes
Notícia: Felip VI torna a Barcelona per la Nit de la Logística - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa