Canadell es planteja no respondre en castellà a la premsa: “Que no tenen traductors?”

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha assegurat que “s’ho pensarà bé” abans de repetir les respostes en castellà de preguntes que ja ha contestat en català en una roda de premsa. Un cop acabades les preguntes en català d’una atenció als mitjans després de la primera reunió del nou comitè executiu de la Cambra, un periodista ha demanat a Canadell que repetís tres declaracions que havia fet en català en castellà per facilitar la feina dels mitjans audiovisuals que emeten en aquesta llengua. Canadell, abans de respondre, ha fet broma i ha preguntat: “Que no tenen traductors a les televisions? Avui encara ho faré però potser serà l’últim cop”, ha assegurat.

En la mateixa trobada d’aquesta tarda a la Cambra, s’ha publicat un estudi sobre les “conseqüències econòmiques d’un estat propi a Catalunya”, que es va fer el 2012 però mai va veure la llum. Va servir de base per dos informes que es publicarien el 2014. Una de les qüestions més interessants és que el document fixa en dos terços el llindar mínimque, en opinió dels tècnics, es necessitaria per forçar una negociació amb l’estat espanyol tutelada per Brusel·les

Nou comentari

Més notícies
El comitè executiu de la Cambra de Comerç s'ha reunit per primera vegada a la Casa Llotja de Mar / XFDC

Un estudi inèdit de la Cambra fixa en el 66% el llindar per forçar una negociació amb l’estat

L’estudi, que es va fer el 2012 però no es va publicar mai, assegura que amb un suport parlamentari del 66% “Brusel·les emplaçaria l’estat espanyol a negociar”

Canadell esperona els empresaris a fer un Estat

El president de la Cambra enceta la Universitat Catalana d’Estiu descentralitzada a Manresa