Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell deixa la Cambra: “No perdeu l’ambició”
  • CA

Joan Canadell ha formalitzat aquest dijous la seva dimissió com a president de la Cambra de Comerç de Barcelona per centrar-se en la campanya de les eleccions catalanes, a les quals concorre com a número 3 de JxCat, tot i que ja havia delegat totes les seves funcions en la vicepresidenta de l’ens i futura presidenta, Mònica Roca. “No perdeu l’ambició”, ha dit l’empresari als seus companys d’Eines de País, que encara tenen més de dos anys de mandat per seguir implementant el projecte econòmic amb el qual van arrasar de manera inesperada a les eleccions a la Cambra del 2019.

“Ha estat un veritable honor”, ha dit Canadell en el seu discurs de comiat. “La candidatura d’Eines de País volia demostrar que els independentistes som capaços de gestionar entitats grans com la Cambra i ho hem demostrat tot i que hi havia gent que ho dubtava”. Un dels grans èxits de la seva gestió ha estat “recuperar l’esperit de les cambres i situar-les on els tocava ser: al costat de les pimes i els autònoms”.

L’espina de la Llei de Cambres

El fins ara president de la Cambra marxa amb una espina clavada: el fracàs del projecte de Llei de Cambres, que era una de les principals reivindicacions dels ens per actualitzar-se i recuperar part de les fonts de finançament perdudes. “No hem aconseguit aprovar la Llei de Cambres i és una frustració personal que m’enduc”, ha dit. “Però estic convençut que serà una realitat en aquesta segona etapa”.

Canadell també ha fet autocrítica per la gran quantitat de projectes que han volgut posar en marxa en aquests gairebé dos anys de mandat “Potser hem volgut anar massa ràpid i això ha tensionat algunes coses”, ha reconegut, però s’ha mostrat convençut que la feina feta durant els 20 mesos que ha estat al capdavant de la Cambra ha posat les bases per a un canvi real. “Hem obert debats important i hem estat on havíem d’estar amb els recursos que tenim, que són pocs”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa