Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell: “El que no va guanyar a les urnes l’Ibex Ñ es judicialitza”

“El que no va guanyar a les urnes l’Ibex Ñ [en referència a l’Ibex 35], es judicialitza”. Així de contundent s’ha mostrat Joan Canadell, antic president de la Cambra de Comerç de Barcelona i actual diputat de Junts al Parlament de Catalunya, després que un jutge hagi anul·lat part de les eleccions a la Cambra guanyades pel mateix Canadell. A través de la xarxa social Twitter, ha dit que hi ha hagut sis sentències a les demandes interposades i que fins ara totes elles han sigut favorables.

La Cambra ja ha respost a la sentència i diu que la recorrerà. A més, han assegurat que aquesta decisió dels tribunals no implica la convocatòria d’unes noves eleccions. En concret, el Jutjat Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona ha declarat nuls els resultats en què es van escollir sis vocalies de la Cambra de Comerç de Barcelona en les eleccions de 2019, que va guanyar Canadell. El jutge ha considerat que el mètode de votació, electrònic -i l’únic que es va permetre-, no va facilitar que es pogués identificar correctament les persones que emetien la seva decisió a través d’aquesta via. “Queda clar que el sistema no garantia la identificació fefaent del votant”, diu el jutge.

La sentència recull que 668 sufragis van ser declarats nuls o no computables, d’un total de 16.225 registrats a distància. Aquesta sentència va en la línia de dues anteriors, de característiques similars i presentades per dues societats mercantils, que també van ser estimades de forma parcial. És per això que la Cambra presentarà la batalla judicial, per acabar de capgirar la situació que, en un primer moment, els jutges han dictaminat. La Generalitat, l’altra part demandada, també apel·larà, segons ha avançat el conseller d’Empresa, Roger Torrent. Amb tot, la Cambra de Comerç de Barcelona ha dit que la decisió final, quan la justícia dicti sentència ferma, pot arribar a trigar fins a un any.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: JordiP a desembre 13, 2021 | 18:18
  JordiP desembre 13, 2021 | 18:18
  Doncs té raó, el Canadell. Però els descontents (diuen que els han birlat la Càmara, que és seva) reincidiran en les demandes judicials ad infinitum. Fins que algun jutge digui que prou, que ja no accepten més cops la mateixa demanda. En qualsevol cas, si només són dubtosos 600 vots sobre 16.000 i escaig, doncs mala sort. No malgasteu més diners de la gent en jutges i jutjats. Ja val.
 2. Icona del comentari de: Pucherazo Canadell a desembre 13, 2021 | 18:40
  Pucherazo Canadell desembre 13, 2021 | 18:40
  Canadell no va guanyar a les urnes. Hi va haver una tupinada espectacular.
 3. Icona del comentari de: ESPAVILEU a desembre 14, 2021 | 01:03
  ESPAVILEU desembre 14, 2021 | 01:03
  Està clar que en aquest país la justicia manipula a favor d'uns quants. I quan es portarà tot això davant la fiscalia europea? Quans delictes a comés espanya? Milers ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa