Canadell aposta per superar el “menyspreu polític de l’Estat” i construir un “nou model econòmic”

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha demanat aquest dimecres al vespre que “més enllà” del “menyspreu polític” del govern de l’Estat de no voler dialogar amb el Govern de la Generalitat cal “aixeca el cap i mirar endavant per construir un nou model econòmic amb futur”. “L’Estat no sent la necessitat de fer un canvi de model, no ha estat capaç de fer un govern estable en els darrers quatre anys, en els quals hem tingut 4 governs inestables”, ha afegit en el seu discurs amb motiu del Dia de la Cambra, en què s’ha reconegut la trajectòria de 118 empreses. Canadell ha insistit que és “inconcebible” que aquest diàleg “no es produeixi per simples càlculs electorals”.

Canadell ha destacat que l’economia catalana ha estat “sempre una de les economies més pròsperes” i formada per “un teixit empresarial excepcional”, a més de ser “resilient, persistent i amb visió constructiva”. També ha insistit en el dèficit fiscal acumulat en els que supera els 400.000 milions d’euros i ha celebrat que tot i així Catalunya segueixi sent “un dels 4 motors industrials d’Europa, segona destinació turística de la UE i primera destinació de congressos a nivell mundial”.

“Imaginem que podríem arribar a ser si tinguéssim un Estat que afavoreix el nostre teixit empresarial”, ha apuntat el president de l’ens cameral, que no obstant això s’ha mostrat optimista de cara al futur: “això no ens ha de fer mirar enrere sinó que hem de seguir mirant al futur i els moments que estem vivint, tot i què té episodis que no ens agraden, formen part d’una sèrie que al final acabarà bé!”.

Sobre les empreses premiades, Canadell ha celebrat que hagin trencat amb les estadístiques que diuen que només el 30% supera el trànsit de la primera a la segona generació i que d’aquest percentatge la meitat arriben a la tercera. Canadell ha celebrat que aquesta pervivència de les empreses hagin estat possible gràcies a “l’afany d’innovació, la creativitat i per la internacionalització”, uns elements, ha afegit, que són “essencials al món globalitzat per garantir l’èxit de les empreses i les nacions”.

En aquest sentit, ha destacat que la internacionalització “és i serà clau” per garantir molts negocis familiars i ha recordat que més del 65% del que produeixen les empreses catalanes es ven a fora i que el mercat mundial és 60 vegades més gran que el mercat espanyol.

Record per a Jordi Cuixart i crits de “Llibertat!”

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha tingut un record pel president d’Òmnium, Jordi Cuixart, un empresari que “fa dos anys que no pot estar al capdavant de la seva empresa”. Canadell ha demanat la posada en llibertat dels presos “el més aviat possible”, moment en què els assistents han interromput el discurs del president amb els crits de “Llibertat!”. D’altra banda, Canadell també ha expressat ell seu condol per les víctimes de l’aiguat al Camp de Tarragona i ha agraït la tasca dels serveis d’emergència.

Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Carme Chacón, ha elogiat la trajectòria de les empreses premiades ja que són les qui generen “riquesa i ocupació”, a més de ser un exemple de “perseverança”. D’altra banda, la consellera ha reiterat en la voluntat del seu departament de trobar un consens per a la futura Llei de cambres, l’avantprojecte del qual espera que estigui redactat en les pròximes setmanes i que inclourà aspectes com la representativitat, l’equilibri territorial i la fórmula de finançament.

En termes més polítics, Chacón ha insistit en la necessitat de diàleg amb el govern espanyol i ha exigit que “d’una vegada per totes” l’executiu de Pedro Sánchez “s’assegui a la taula d’on el Govern no s’ha aixecat mai”.

El Dia de la Cambra reconeix la trajectòria de les empreses de Barcelona i demarcació que celebren des del mig segle fins als 250 anys de trajectòria, com és el cas de la Facultat de Nàutica de Barcelona. Altres empreses i entitats reconegudes són l’Editorial Salvat i Port de Barcelona (175 anys), Col·legi de Metges de Barcelona amb 125 anys, els Laboratoris LETI i Danone, amb 100 anys; Caritas Diocesana de Barcelona i la Federació Catalana de Motociclisme (75 anys).

L’acte s’ha celebrat aquest dimecres al vespre a la Casa Llotja de Mar de Barcelona i ha estat presidit pel màxim dirigent de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell; i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Inicialment, el president de la Generalitat, Quim Torra, havia anunciat la seva presència però s’ha traslladat al Camp de Tarragona per visitar la zona afectada pels aiguats d’aquesta matinada passada.

Nou comentari

Més notícies

Canadell critica la “violència gratuïta” de la policia i reclama a Sánchez que dialogui

El president de la Cambra de Comerç exigeix a l'Estat i a la Generalitat que aprovin pressupostos tan aviat com sigui possible

Canadell, sobre els aldarulls: “L’Estat n’és l’únic culpable”

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona assegura que Espanya "no escolta i només reprimeix" i recorda el dèficit fiscal que "condemna tots els catalans"