Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell aposta per un hub de mobilitat sostenible per omplir el buit de Nissan
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona i el RACC han presentat un nou projecte per crear un hub industrial de la mobilitat sostenible que pugui reimpulsar el sector de l’automoció i començar a omplir el buit que segurament deixarà Nissan a partir del 2021 quan tanqui les seves fàbriques de Catalunya. De fet, una de les possibles ubicacions del nou hub podrien ser els terrenys de la planta de la multinacional japonesa a la Zona Franca.

La idea és buscar empreses, centres de recerca i tota mena d’institucions que vulguin posar en marxa projectes relacionats amb les “noves formes de mobilitat” –vehicle elèctric, cotxe compartit, patinets–, segons ha detallat el president del RACC, Josep Mateu, que es puguin instal·lar en una mateixa zona geogràfica per cooperar i maximitzar les sinergies. De moment ja han confirmat el seu interès per la iniciativa el Consorci de la Zona Franca, la Fira de Barcelona, diverses entitats financeres, universitats i empreses com Moventia o Ficosa.

Determinació del sector privat

“La determinació i la rapidesa per impulsar projectes d’aquesta mena han de venir des del sector privat”, ha afegit Mateu. “Les noves tecnologies i l’emergència climàtica han canviat la concepció de la mobilitat i el que cal és convertir aquests canvis en oportunitats per repensar el model industrial català per crear més empreses i més llocs de treball”. La data límit de presentació de propostes serà el 25 de juliol.

La funció de la Cambra de Comerç i el RACC serà coordinar totes les propostes i ajudar-les a buscar el finançament necessari perquè surtin endavant. Una de les principals fonts de finançament seran els fons europeus que Brusel·les posarà a disposició dels estats per impulsar la recuperació econòmica, tot i que no es descarten altra mena d’aliances amb grans empreses i entitats financeres.

Transformar la indústria

“Volem trobar i impulsar projectes d’empreses lligats a la mobilitat sostenible per transformar la indústria i fer-la més resilient”, ha explicat el president de la Cambra, Joan Canadell. “Han de ser projectes innovadors i amb una clara vocació exportadora”. L’empresari està convençut que si aquesta iniciativa surt endavant es podrien posar les bases per a noves inversions internacionals que es vulguin establir a Catalunya.

Canadell ha matisat que el tipus de projectes de mobilitat que es posaran en marxa no seran de l’envergadura del que tanca la multinacional japonesa, però ha assegurat que si el conjunt d’empreses interessades en engegar noves iniciatives pot agafar-ne el relleu, “seria una notícia fantàstica”. El president de la Cambra de Comerç ha reconegut que si bé el tancament de Nissan és “una notícia molt dolenta”, també és una “oportunitat per adaptar-se al futur i preservar la potent indústria de l’automoció i de components”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fran-BCN a juny 11, 2020 | 14:52
    fran-BCN juny 11, 2020 | 14:52
    Quan escolto allò de "mobilitat sostenible" em recorda a vehicles que valen un paston i nomes a l' abast de persones amb alt poder adquisitiu... com sempre fer el paperot per quedar be..la realitat es molt mes dura amics...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa