Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra de la Propietat Urbana vaticina un moviment tàctic amb els pisos en venda a Barcelona
  • CA

La crisis del coronavirus tindrà poc efecte sobre el preu dels pisos en venda al centre de Barcelona perquè els amos els retiraran d’aquest mercat mentre no es recuperi l’economia i preferiran posar-los a lloguer fins que recuperin el seu valor anterior. És el vaticini del gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, Oscar Gorgues. En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Gorgues explica que després de la crisi del 2008 ja es va produir aquest moviment tàctic, cosa que de retruc augmenta l’estoc de pisos de lloguer. 

Segons Gorgues, el mercat dels pisos en venda es comportarà de manera diferent al centre de Barcelona –entenent ‘centre’ en un sentit ampli– que en zones d’extraradi i en les àrees de segones residència –on és clau la demanda de ciutadans estrangers–, perquè la demanda a la ciutat és “més sòlida i solvent”, en les seves paraules. En canvi, en conjunt, la caiguda del mercat immobiliari serà superior al descens del PIB, segons el gerent de la cambra. “Si el PIB baixa un 5%, el mercat immobiliari baixa més perquè hi ha menys capacitat d’estalvi, menys solvència i més control de risc per part de les entitats. I això dificulta l’accés a l’habitatge i per tant les compravendes”, argumenta.  

No hi haurà reducció massiva de pisos turístics

Gorgues tampoc creu en la possibilitat del retorn massiu de pisos turístics al mercat del lloguer convencional, cosa que sí que espera l’Ajuntament. Segons les seves previsions, el que faran els propietaris serà esperar que hi hagi una vacuna contra la covid-19 i que el sector es recuperi “de forma relativament ràpida”. “Potser d’aquí sis mesos el turisme comença a venir, no amb normalitat, però sí en un percentatge alt i es recuperen els ingressos”, argumenta.

Per això preveu que sí que desapareixeran els apartaments turístics il·legals, perquè el mercat es desinflarà durant força temps, però no pensa que els tenidors dels legals –amb llicència– entrin en el lloguer convencional. “Poden trobar-se que després han d’esperar 7 anys per tornar al lloguer turístic”, a causa de les lleis que regulen el lloguer habitacional, i seria “una aposta arriscada”, considera Gorgues.

Més notícies
Barcelona es prepara per frenar l’arribada de fons voltor amb ànsia d’habitatge barat
Notícia: Barcelona es prepara per frenar l’arribada de fons voltor amb ànsia d’habitatge barat
Comparteix
Experts en matèria d'habitatge i polítiques públiques adverteixen de la necessitat d'impulsar lleis immediatament per limitar l'acumulació d'immobles per part de grans empreses especuladores
La crisi post-virus punxa de cop la bombolla del lloguer a Barcelona
Notícia: La crisi post-virus punxa de cop la bombolla del lloguer a Barcelona
Comparteix
La recessió força un canvi de cicle immobiliari: onada d'impagaments i baixada de preus en l'habitatge, fantasma hipotecari i desacceleració del mercat d'oficines

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa