Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crit al cel de la Cambra de Comerç de Barcelona pels aldarulls de la Mercè
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona també ha volgut pronunciar-se sobre els greus aldarulls que van tenir lloc a la capital catalana durant les festes de la Mercè. En un comunicat, l’ens ha condemnat els fets ocorreguts la matinada del diumenge als voltants de la plaça d’Espanya i ha demanat que es prenguin mesures per evitar nous episodis com aquests.

“Aquests actes vandàlics contra el comerç i el mobiliari urbà, a més de constituir delictes, generen un gran impacte econòmic als negocis afectats, a part d’afectar la imatge que projecta Barcelona”, ha avisat l’entitat, que ja s’ha posat a disposició dels diferents comerços saquejats per ser l’altaveu de les seves reivindicacions.

En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Barcelona considera que les administracions han de treballar conjuntament per identificar i aplicar les “solucions més adients”, que permetin evitar que fets com els d’aquest cap de setmana es puguin repetir en un futur. “Això inclou, més enllà de mesures punitives i a curt termini, polítiques socials, educatives i fiscals per augmentar el benestar”, ha apuntat la corporació liderada per Mònica Roca, que ofereix a les autoritats la seva col·laboració per posar remei a aquestes problemàtiques.

Prop de 100.000 euros en danys a Creu Coberta

Per la seva banda, comerciants del carrer de la Creu Coberta, un dels més afectats per aquests episodis de violència, han xifrat en prop de 100.000 euros els danys causats per aquests aldarulls. Així ho ha confirmat l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, que inclou en aquestes dades les destrosses provocades a la Xarcuteria Muntanya, que van acabar saquejada i completament vandalitzada, i els danys causats en almenys set establiments més de la zona.

Des de l’agrupació de comerciants reclamen més seguretat al barri de cara a les festes de la Mercè de l’any vinent i que s’apliquen mesures reals per poder prevenir que es tornin a produir episodis violents d’aquesta mena. Precisament, en la mateixa línia es pronunciava diumenge l’entitat Barcelona Comerç, que agrupa 22 eixos comercials de la capital catalana, i que ja va avisar el consistori de la necessitat de reforçar la presència policial en zones com els volants de la plaça d’Espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa