Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Prop de 100.000 euros en danys a comerços pels aldarulls de la Mercè
  • CA

Les festes de la Mercè han conclòs amb un balanç de criminalitat important. No només s’ha registrat la mort d’un jove de 25 anys i almenys dos ferits per apunyalament, sinó que els aldarulls que es van produir la matinada de diumenge als voltants de la plaça d’Espanya van provocar nombroses destrosses en comerços i establiments.

Els comerciants del carrer de la Creu Coberta, un dels més afectats per aquests episodis de violència, han xifrat en prop de 100.000 euros els danys causats per aquests aldarulls. Així ho ha confirmat en declaracions a Betevé l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, que inclou en aquestes dades les destrosses provocades a la Xarcuteria Muntanya, que van acabar saquejada i completament vandalitzada, i els danys causats en almenys set establiments més de la zona.

Més seguretat per trencar el cicle viciós

Des de l’agrupació de comerciants reclamen més seguretat al barri de cara a les festes de la Mercè de l’any vinent i que s’apliquen mesures reals per poder prevenir que es tornin a produir episodis violents d’aquesta mena. Precisament, en la mateixa línia es pronunciava diumenge l’entitat Barcelona Comerç, que agrupa 22 eixos comercials de la capital catalana, i que ja va avisar el consistori de la necessitat de reforçar la presència policial en zones com els volants de la plaça d’Espanya.

En un comunicat, l’agrupació condemna fermament els actes vandàlics i saquejos que han patit els diversos establiments afectats i apunten amb “total preocupació” que aquesta mena d’episodis es repeteixen “amb massa freqüència” a la ciutat. En aquest sentit, Barcelona Comerç recorda que just fa un any alguns dels comerços vandalitzats aquest any i altres del mateix carrer ja van patir robatoris i desperfectes que, de nou, s’han tornat a produir.

“Demanem a les autoritats que s’obri un debat acurat i resolutiu, allunyat de partidismes, que permeti acabar amb el problema de la manca de seguretat a Barcelona”, assenyala l’entitat, que assegura que els comerciants ja havien advertit del “neguit” perquè enguany es pogués repetir la situació viscuda l’any passat per les festes de la Mercè.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa