Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sense llicència: Ciutat Vella té 91 botigues de souvenirs ‘encobertes’

L’Ajuntament de Barcelona ha detectat fins 91 botigues de souvenirs del centre de la ciutat que no tenen llicència per poder vendre aquests productes. Segons ha avançat el diari Ara, aquest gairebé un centenar d’establiments encoberts estan ubicats al districte de Ciutat Vella i, en concret, 57 d’aquests es troben al barri Gòtic, una de les zones de la capital catalana més castigades per la proliferació d’aquest tipus de comerços.

En aquest sentit, el consistori barceloní ja ha obert expedient sancionador a prop d’una vintena d’aquestes botigues, en comprovar que, malgrat l’avís municipal, continuen exercint l’activitat per a la qual no tenen llicència en regla. Aquest procés podria derivar en el precintament preventiu de l’establiment a l’espera que s’ajusti a la legalitat i als paràmetres que marca la normativa.

El repunt d’aquest tipus de negoci encobert als carrers del centre de la ciutat es va detectar l’any 2022 després de la pandèmia del coronavirus. Després de l’estudi exhaustiu d’aquests locals, l’Ajuntament va poder comprovar que gairebé un centenar d’establiments no tenien llicència per vendre souvenirs i ha procedit recentment a obrir expedients sancionadors en el marc del pla d’usos específic de Ciutat Vella, que prohibeix la implantació de nous comerços d’aquest tipus al districte barceloní.

El carrer de Ferran, paradigma d’aquest fenomen

Un del espais que representen a la perfecció aquest ressorgiment del comerç més turístic és el carrer de Ferran. Aquesta via a tocar de la plaça de Sant Jaume i al cor del barri Gòtic comptava el mes de juliol del 2021 amb fins a 16 locals buits, una imatge molt diferent a l’actual. El carrer de Ferran torna a ser un carrer de pelegrinatge turístic, i són pocs els locals que encara romanen tancats. Han tornat els establiments de menjar ràpid i les botigues de souvenirs. Però no així els establiments emblemàtics que havien escrit tota la seva vida en aquest carrer. És el cas del local més antic del carrer de Ferran, la farmàcia de l’Estrella, que encara ara continua tancada -va obrir el 1840 i va tancar el 2021- i sense nous inquilins, tot i ser hereva del carrer que antigament havia estat la milla d’or de la Barcelona de finals del segle XIX

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a febrer 20, 2023 | 19:20
    Pol febrer 20, 2023 | 19:20
    Quina vergonya !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa