Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Boqueria obre una segona plaça interior per esponjar el mercat
  • CA

El mercat de la Boqueria ha obert una segona plaça interior per esponjar el mercat i facilitar el trànsit dels clients. L’enderroc d’una illa de parades al darrer de l’actual plaça central de venda de peix ha permès crear un nou espai de 50 metres quadrats que servirà tant per millorar l’experiència dels clients com per fer-hi activitats. El 2017 ja es va alliberar una primera plaça gràcies al rescat i el trasllat de les parades per eixamplar els passadissos interiors.

En paral·lel també s’ha enderrocat l’antiga illa del peix, al costat del carrer de la Morera, per construir una aula de formació que s’inaugurarà a la primavera del 2020. En total s’han amortitzat 14 parades que formaven 10 negocis diferents, que o bé s’han trasllat a altres ubicacions del mercat o bé han tancat. L’Associació de Comerciants de la Boqueria serà l’encarregada de gestionar l’aula, on s’organitzaran activitats de divulgació.

Recreació de la futura aula de formació / Ajuntament

Recreació de la futura aula de formació / Ajuntament

“La Boqueria és un mercat especial i per mantenir la seva essència calia renovar-lo”, ha explicat la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín. “El fet que no es pugui tancar, com passa amb altres mercats, és un repte”. En els últims anys el mercat ha engegat un procés de renovació per adaptar-se als nous temps i aconseguir “un equilibri de l’oferta entre productes frescos i elaborats”, que cada vegada tenen més demanda, segons ha reconegut el president dels paradistes de la Boqueria, Salvador Capdevila.

Campanya de Nadal

Les festes nadalenques són especialment intenses a la Boqueria, que es converteix en el mercat de referència de molts barcelonins per la seva gran quantitat de referències de productes a qualsevol època de l’any. Aquest any, amb el lema “anem a sopar, la Boqueria convida”, els paradistes sortejaran 20 premis d’un sopar per a dues persones valorat en 200 euros en un restaurant a escollir entre Can Isidre, Direkte Boqueria i Hidden Boqueria.

Per participar al sorteig, que estarà actiu entre el 2 de desembre i el 4 de gener, només cal bescanviar els tiquets de compra d’aquell mateix dia per butlletes de participació al Punt d’Informació del mercat. Per cada 10 euros de compra els clients obtindran una butlleta que podran acumular-se sumant tiquets diferents.

Més notícies
La Boqueria s’alia amb xefs de renom per celebrar el seu 180 aniversari
Notícia: La Boqueria s’alia amb xefs de renom per celebrar el seu 180 aniversari
Comparteix
El mercat prepara una fira gastronòmica, xerrades i activitats diverses per obrir-se als barcelonins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa