La Boqueria s’alia amb xefs de renom per celebrar el seu 180 aniversari

El mercat prepara una fira gastronòmica, xerrades i activitats diverses per obrir-se als barcelonins

La Boqueria celebra enguany el seu 180 aniversari i s’ha envoltat de xefs de renom i altres personalitats del món de la gastronomia per obrir-se als barcelonins i apropar-los el producte fresc i de proximitat que es ven a les seves parades. “La Boqueria és un exemple a escala internacional i ara vol atreure els barcelonins perquè redescobreixin el centre la ciutat”, ha explicat el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

El 19 de març del 1840 es va posar la primera pedra del mercat, tot i que les primeres referències a l’espai en si daten del segle XIII. Amb el lema ‘180 anys alimentant Barcelona’, el mercat ha preparat un ampli programa d’activitats que comptarà amb la presència de xefs com Carme Ruscalleda, els germans Torres, Nandu Jubany o el trio del restaurant Disfrutar, però també d’altres experts com els gastrònoms Toni Massanés i Núria Bàguena.

El president dels paradistes de la Boqueria, Salvador Capdevila, amb Jaume Collboni / MB

El president dels paradistes de la Boqueria, Salvador Capdevila, amb Jaume Collboni / MB

Xerrades i activitats especials

Les activitats es duran a terme durant tot el 2020, amb l’excepció dels mesos de juliol i agost. Per una banda, s’organitzaran sessions temàtiques amb xefs com Isma Prados, que parlarà de cuines del món, o Marc Ribas, que tractarà la cuina barcelonina; i per l’altra, hi haurà un cicle de xerrades en el qual parelles de persones de dins i de fora del mercat faran una repassada de què es menjava quan es va inaugurar el mercat i què es menja ara.

Com a element innovador, la Boqueria estarà a present a diversos esdeveniments amb segell barceloní com el Mobile World Congress, que organitzarà una trobada prèvia al mercat per a empreses i congressistes; o el festival BCNegra 2020, que inclourà una taula rodona amb els escriptors Carlos Zanón i Antonio Iturbe i el cuiner Isma Prados per parlar de les novel·les que tenen com a escenari central o ocasional el mercat. La Virreina, el Museu Marítim, l’Ateneu Barcelonès, el Liceu i el Teatre Goya seran altres escenaris privilegiats de la celebració del 180 aniversari.

Més informació

Nou comentari