L’Ajuntament de Barcelona aposta per donar una nova vida als polígons industrials del Besòs, amb l’objectiu de rellançar l’economia i acollir empreses amb activitats del segle XXI. Aquest és el propòsit del consistori, com a mínim fins que acabi el mandat, l’any 2023.

El gran repte és que la seva transformació no suposi l’expulsió de l’activitat, sinó que la millori i que els polígons del Besòs siguin espais de les pymes que no tenen altres llocs on instal·lar-se”, ha assegurat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, aquest dimecres en roda de premsa. La mesura porta per nom “Superilla Barcelona per regenerar Barcelona i els seus barris”.

La millora de l’espai públic i les infraestructures per potenciar la mobilitat, l’ús del transport públic i les connexions entre barris, polígons i equipaments, són alguns dels eixos de treball que planteja el consistori. Alhora, volen actualitzar el plantejament urbanístic amb la vista posada, diuen, en el veïnat i les empreses. La transformació de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz n’és un exemple, asseguren.

551 milions d’euros de valor afegit brut i 9.000 llocs de feina directes. Aquestes són les xifres que des de l’Ajuntament de Barcelona sostenen aquest projecte de remodelació de la zona industrial del Besòs.

Nou comentari

Comparteix