Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Després de la vela, golf: Barcelona podria secundar la Ryder Cup 2031

Barcelona podria formar part d’una altra candidatura esportiva internacional, aportant-hi la marca de la ciutat i una petita part del finançament. Diverses entitats i institucions de Girona promouen la candidatura Costa Brava-Barcelona per acollir la Ryder Cup de golf del 2031 i una de les administracions temptejades per incorporar-s’hi és l’Ajuntament de Barcelona. Tot i ser un esport poc popular a Catalunya, es tracta d’una de les competicions més importants i seguides del món i enfronta una selecció de jugadors d’Europa i els Estats Units

Fonts consultades pel TOT Barcelona detallen que almenys dos electes del PSC han estat ja contactats per explorar aquesta opció. El tinent d’alcaldia i líder socialista Jaume Collboni i el regidor d’Esports, David Escudé, “han rebut informació sobre el projecte”. Encara no s’ha produït cap reunió formal ni hi hauria sobre la taula un plantejament concret de la participació de la capital. No obstant, els dos polítics “veuen bé” la política de promoure que Barcelona i Catalunya siguin seus de grans esdeveniments esportius, com ja van demostrar amb la Copa Amèrica de Vela que se celebrarà a Barcelona el 2024.

L’epicentre de la competició, però, seria el PGA de Caldes de Malavella. És propietat del milionari irlandès Denis O’Brien i consta de camps de golf professionals i un conjunt residencial al voltant. Ja ha acollit grans esdeveniments esportius, com a 3 Open d’Espanya o el Catalunya Championship de DP World Tour.

Segons ha publicat La Vanguardia i ha confirmat l’agència ACN, les negociacions les estan realitzant amb “molta discreció” les federacions de golf catalana i espanyola, la Generalitat, el PGA i altres administracions. No obstant, la patronal Foment del Treball ja ha esbombat quin impacte econòmic directe calcula que podria tenir acollir la competició, en un comunicat conjunt amb la Federació Catalana de Golf, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la FOEG. Preveuen fins a 1.300 milions d’euros de retorn, 400 més que els pronosticats per la Copa Amèrica.

El diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, ha explicat a l’ACN que l’entitat provincial hi donaria recolzament. Fa set anys ja va signar un conveni per promoure aquesta candidatura a partir del 2022. Ha assegurat també que els organitzadors veurien amb “molt bons ulls” la candidatura, que té el suport de les federacions catalana i espanyola i l’Ajuntament i la Diputació de Girona. Reconeix que la iniciativa es troba encara en “una fase inicial” de converses amb diferents actors, però creu que podria ser “transformador” per al territori i una empenta mundial per a la marca Girona-Costa Brava. En un sentit similar, Foment del Treball ha considerat que seria una “crida al turisme de qualitat” de cara als pròxims anys.

Segons La Vanguardia, el govern espanyol podria aportar fins a 96 milions d’euros a la celebració de l’esdeveniment. La Diputació de Girona en dedicaria 4. I els organitzadors en gastarien 25 en, entre altres, construir un nou camp de golf que complís els requisits de la prova. El rotatiu també assegura que s’està negociant una aportació conjunta de 45 milions d’euros per part de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix