L’Ajuntament de Barcelona, ​​mitjançant l’Institut Municipal d’Informàtica, renovarà el seu Centre de Processament de Dades (CPD) per impulsar la transició digital i avançar cap a un model de gestió “més pròxim a la ciutadania i més transparent” en la presa de decisions. Un CPD és un conjunt d’ordinadors de capacitat gran, formant una mena de superordinador, que emmagatzemen i processen dades.

En un comunicat aquest divendres, el consistori ha detallat que el nou CPD, que ara s’ha adjudicat, ha de facilitar aquest propòsit, així com la millora dels serveis a la ciutadania, amb un nou model basat en la sostenibilitat, l’eficiència energètica i la reducció de costos.

L’empresa encarregada de la gestió i el manteniment del nou CPD serà T-Systems, que ha estat l’empresa adjudicatària de l’contracte de subministrament d’infraestructures TIC i serveis professionals associats al nou centre de dades.

La companyia informàtica s’encarregarà de la gestió del CPD durant tres anys i amb un contracte per valor de 9,9 milions d’euros, i l’Ajuntament preveu que el nou CPD estigui en marxa i amb el gruix de serveis funcionant a finals de 2021.

El nou CPD, a més d’allotjar sistemes d’informació com el Portal de Tràmits, les pàgines web municipals i el Servei d’Atenció a l’Ciutadà, contindrà també totes les futures aplicacions dels propers anys.

Nou comentari

Més notícies
Una tempesta matinal a Barcelona, en imatge d'arxiu / Observatori Fabra

Barcelona, finalista per ser la seu del Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques

La votació definitiva tindrà lloc el 9 de desembre entre els 22 estats membres de l'entitat

Barcelona demana acollir un superordinador de primer nivell mundial

El Barcelona Supercomputing Center (BSC) assegura que té les "capacitats tècniques" per intentar desenvolupar una tecnologia semblant a la dels Estat Units, la Xina i Japó