Barcelona renova el seu ‘superordinador’ de webs municipals

L'empresa T-Systems s'adjudica el contracte per impulsar el Centre de Processament de Dades de l'Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, ​​mitjançant l’Institut Municipal d’Informàtica, renovarà el seu Centre de Processament de Dades (CPD) per impulsar la transició digital i avançar cap a un model de gestió “més pròxim a la ciutadania i més transparent” en la presa de decisions. Un CPD és un conjunt d’ordinadors de capacitat gran, formant una mena de superordinador, que emmagatzemen i processen dades.

En un comunicat aquest divendres, el consistori ha detallat que el nou CPD, que ara s’ha adjudicat, ha de facilitar aquest propòsit, així com la millora dels serveis a la ciutadania, amb un nou model basat en la sostenibilitat, l’eficiència energètica i la reducció de costos.

L’empresa encarregada de la gestió i el manteniment del nou CPD serà T-Systems, que ha estat l’empresa adjudicatària de l’contracte de subministrament d’infraestructures TIC i serveis professionals associats al nou centre de dades.

La companyia informàtica s’encarregarà de la gestió del CPD durant tres anys i amb un contracte per valor de 9,9 milions d’euros, i l’Ajuntament preveu que el nou CPD estigui en marxa i amb el gruix de serveis funcionant a finals de 2021.

El nou CPD, a més d’allotjar sistemes d’informació com el Portal de Tràmits, les pàgines web municipals i el Servei d’Atenció a l’Ciutadà, contindrà també totes les futures aplicacions dels propers anys.

Més informació

Nou comentari