Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una trentena de terrasses del centre es queden sense llicència per mala praxi

L’Ajuntament de Barcelona no renovarà 33 llicències de terrasses de Ciutat Vella. El motiu? Que els establiments en qüestió han incomplert la normativa cinc vegades o més. Així ho ha comunicat a Twitter el mateix regidor del districte, Jordi Rabassa, que ha criticat alhora que aquests “grans incomplidors” hagin estat sancionats diverses vegades amb “expedients d’infracció greu o molt greus” durant el 2022.

Malgrat que encara no es coneixen els locals afectats, l’agència EFE detalla que s’hauria fixat la mirada en alguns establiments de la rambla de Catalunya i el passeig de Joan Borbó. En canvi, a l’espera de la confirmació oficial, sembla que no hi hauria afectats la plaça Reial, una de les més criticades pels veïns de la zona.

Reducció horària

Les terrasses estan a l’ull de l’huracà d’alguns veïns, que critiquen que el soroll s’apodera de casa seva a les tardes. Per això, l’Ajuntament ha estrenat durant aquest mandat la limitació horària de les terrasses. L‘avançament de l’horari de tancament s’aplica en una vintena de carrers i places del districte de Ciutat Vella. La notícia es va fer efectiva el passat mes de febrer, moment en què es va introduir al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, que detalla que els establiments han d’abaixar la persiana a les onze de la nit.

Es consoliden les terrasses de la pandèmia

La notícia contrasta amb l’increment de terrasses que es va fer efectiu el passat gener. El consistori ha consolidat una part important de les terrasses que va incrementar durant la pandèmia. El consistori va atorgar prop de 4.200 llicències el 2019 i un total proper a les 18.800 taules. Són xifres del portal de Dades Obertes de l’Ajuntament recollides per la Favb i que mostren un increment entre un 60 i 70% en els darrers tres anys. L’any 2022, l’executiu de Colau va augmentar el nombre de llicències a unes 2.200 i el de taules, a 11.600.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ja és hora a març 28, 2023 | 10:38
    Ja és hora març 28, 2023 | 10:38
    Ben fet ! El Trias, el PSOE, ERC no tenen nassos de fer complir la llei pel bé dels veïns i el descans nocturn

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa