Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona entra en la fase 2 però continua desconnectada del Garraf
  • CA

El ministeri de Sanitat ha autoritzat que la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana entrin a la fase 2 a partir de dilluns. El canvi de fase, que implica una gran quantitat de canvis, suposa que a partir de la setmana que ve els barcelonins podran tornar a la platja, fer trobades socials amb grups més grans de gent i sortir a passejar durant tot el dia –excepte les franges reservades per a la gent gran–.

La bona marxa de la lluita contra el coronavirus, fonamentada en l’absència de rebrots i els bons indicadors epidemiològics, havien portat a la Generalitat a proposar el canvi de fase, amb la qual cosa tot el país es trobarà a la fase 2 a partir de la setmana vinent.

Ara bé, la situació d’excepcionalitat respecte del Garraf i el Penedès es manté: aquestes dues comarques van passar a fase dos abans i per fer-ho se les va considerar un àmbit diferent. Aquesta separació es manté, segons fonts de la conselleria de Salut, i per tant no es permet la mobilitat entre Barcelona i aquestes dues comarques. Els barcelonins, per tant, no podran anar a Sitges, Vilanova i la resta d’aquesta part de la costa fins que es passi a fase 3 i es permetin els desplaçaments entre regions sanitàries diferents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa