Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona té tres barris entre els deu amb més renda de l’Estat

Tres dels 73 barris de Barcelona estan entre els deu amb major renda de tot l’Estat. Així ho indica l’enquesta d’Indicadors Urbans de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) feta pública aquest dilluns, que també situa la capital catalana entre les deu ciutats amb major percentatge d’estrangers del territori espanyol.

En concret, els tres barris amb més renda de la ciutat són Tres Torres (32.958 euros), Pedralbes (32.462 euros) i Sant Gervasi-Galvany (30.407 euros). El Viso (Madrid) –amb 40.815 euros- encapçala una llista de tot l’Estat amb les sis primeres posicions acaparades per barris de la capital espanyola i amb aquestes tres zones barcelonines a la setena, vuitena i novena posició, respectivament. La Bonanova apareix com a quart representant de la ciutat en aquest particular rànquing a la posició 14.

Com a contrapartida, els tres barris amb menor renda anual per habitant es localitzen a Sevilla (Polígono Sur, amb només 5.816 euros; i Los Pajaritos, amb 6.043 euros) i a Alacant (barri Juan XXIII, amb 6.503 euros). Pel que fa al percentatge de població estrangera, Torrevella (40,7%) i Fuengirola (37,6%) són les dues localitats espanyoles que lideren la llista, mentre que San Fernando (1,6%), Sanlúcar de Barrameda (1,9%) i Cadis (2,2%) són les tres poblacions amb menys estrangers censats.

Esperança de vida i atur

Altres dades destacades de l’enquesta de l’INE recollides per l’ACN indiquen que Majadahonda (85,4 anys), Las Rozas (85,3 anys) i Pozuelo de Alarcón (85,3 anys) són les tres ciutats espanyoles amb més esperança de vida. En canvi, Ceuta (79,2 anys), la Línea de la Concepción (79,3 anys) i Melilla (79,9 anys) són les tres ciutats amb menor esperança de vida, segons dades de l’any 2020.

Si mirem les ciutats amb menor taxa d’atur de tot l’Estat, Sant Cugat del Vallès s’imposa amb un 5,2% i seguida de ben a prop de Barcelona (7%) i Castelldefels (7,8%). Cal recordar que l’enquesta d’Indicadors Urbans de l’INE recull les dades de 126 ciutats, 9 conurbacions i 70 àrees funcionals al voltant de les principals ciutats, així com dels barris de les 17 ciutats majors de 250.000 habitants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa