Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona Activa treu pit per crear 900 llocs de treball mentre no renova més d’un centenar d’orientadors
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha assegurat aquest cap de setmana que ha creat 900 nous llocs de treball en tres mesos, de maig a juliol, a través dels programes gestionats per Barcelona Activa. L’objectiu ha estat, segons informa el Consistori, “facilitar i promoure l’ocupació dels col·lectius més vulnerables i amb més dificultats” per accedir al mercat laboral davant d’un context econòmic deprimit per la pandèmia del Covid-19.

El govern municipal ha comunicat les dades en un moment d’incertesa dins de Barcelona Activa, pel conflicte laboral obert per la decisió de l’empresa municipal de prescindir de 102 orientadors laborals que presten assessorament en programes d’ocupació a través de contractes temporals, qüestionats per diverses sentències judicials. Tres treballadors han presentat una demanda en els darrers dies, adduint que l’empresa els mantenia en una relació laboral fraudulenta i que l’extinció del contracte s’ha de declarar nul·la.

El Consistori ha explicat que uns 422 dels llocs s’han creat a través d’una convocatòria extraordinària dels Projectes Integrals amb Contractació (PICs), dotats amb 4,9 milions d’euros que combinen formació i experiència laboral i es dirigeixen als col·lectius en atur. El 57% de les places han estat ocupades per dones, el 55% per a majors de 44 anys, el 18% per estrangers i el 5,5% per a persones amb diversitat funcional.

D’altra banda, 450 dels llocs s’han creat a través de el programa Crea Feina Plus Barcelona 2021, que compta amb una dotació de 2,6 milions d’euros de pressupost i que facilita ajudes a les empreses de fins a 6.000 euros per fomentar l’ocupació. Un 62% dels llocs han estat per a dones i un 38% per homes; un 37% per a joves menors de 30 anys i un 24% per a majors de 45; el 54% tenen un nivell d’estudis bàsics i el 59% de les sol·licituds les han fet microempreses amb menys de 10 treballadors en plantilla.

Més notícies
Interior d'unes oficines del 22@ / ACN
La creació d’empreses a Barcelona continua per sota dels nivells previs a la pandèmia
Notícia: La creació d’empreses a Barcelona continua per sota dels nivells previs a la pandèmia
Comparteix
Dos de cada tres noves societats s'han instal·lat a l'Eixample, Sarrià-Sant Gervasi i Sant Martí
Gent en situació d'emergència social, en una imatge d'arxiu, al Raval / Jordi Play
Els barris més pobres tornen a quedar enrere en la lenta sortida de la crisi
Notícia: Els barris més pobres tornen a quedar enrere en la lenta sortida de la crisi
Comparteix
L'increment de l'atur causat per la pandèmia castiga molt més la perifèria de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa