Barcelona Activa es blinda contra els fraus amb el ‘blockchain’

L'entitat vol evitar que els sol·licitants de feina falsifiquin títols o certificats

Barcelona Activa ha esdevingut “la primera entitat pública a Catalunya” a aplicar la tecnologia blockchain per validar les competències digitals i així evitar falsificacions de titulacions, certificats o mèrits, segons ha informat aquest dissabte en un comunicat. El blockchain permet mantenir un registre segur d’informació que comparteixen ordinadors i altres dispositius.

L’objectiu és “garantir la seguretat i transparència dels seus programes formatius”, per ratificar davant les empreses la validesa i veracitat dels perfils professionals que s’han format en la institució i donar valor afegit a la seva oferta formativa. La iniciativa ha estat impulsada amb la start-up barcelonina Vottun i respon a alguns objectius exposats per Barcelona Activa: “Impulsar els ecosistemes emprenedors i innovadors, promoure les startups que treballen amb tecnologies emergents i potenciar els mecanismes de col·laboració publicoprivada”.

Més demanda de professionals

El projecte s’ha aplicat, en un primer moment, als programes especialitzats de la IT Academy del Cibernàrium, que ofereix formació avançada en TIC orientada a la creació de talent digital en un context en què, segons un informe de Barcelona Digital Talent, ha augmentat en un 80% la demanda de professionals digitals mentre l’oferta disponible és del 23%.

A més, Barcelona Activa ha potenciat l’ecosistema digital i la generació d’aquests nous perfils tecnològics qualificats, “amb un augment de l’oferta formativa de la IT Academy que es veurà triplicada a partir de l’any vinent” i que, segons les seves dades, aconsegueixen un 85% d’inserció laboral en dones i un 70% en els homes. Enguany la IT Academy ha fet virtuals els seus programes formatius, ha engegat nous cursos i “ha passat a formar 185 persones diàriament i simultàniament, gairebé tres vegades més que l’any anterior”.

Aquest increment respon a la “major sensibilització de la ciutadania sobre les oportunitats de treball al mercat laboral tecnològic”, ha dit l’entitat, que també explica que hi ha molts perfils especialitzats en altres branques que decideixen canviar al sector de les TIC.

Més informació

Nou comentari