Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Barça paga 83.000 euros de més per la llicència de la reforma del Camp Nou

El Barça ha pagat a l’Ajuntament de Barcelona prop de 83.500 euros de més per la llicència d’obres de la reforma del Camp Nou. El permís correspon a la primera fase de les feines, concretament al “moviment de terres, murs de contenció i pantalles perimetral i fonaments”, diu la comissió de Govern de l’Ajuntament en la seva acta del passat 8 de juny, punt 78. [veure aquí].

Segons el consistori, en la sol·licitud de la llicència s’establia una superfície d’intervenció de 63.105 m², per la qual s’havia de pagar un import de 313.000,80 euros, però els serveis tècnics municipals van detectar “una incoherència en el resultat del càlcul efectuat de la taxa per serveis urbanístics”. De la documentació aportada, l’Ajuntament estableix un perímetre màxim d’excavació de 46.271,73 m² i no els més de 63.000 que deia el Barça.

Obres d'enderroc del Camp Nou / German Parga (FC Barcelona)
Obres d’enderroc del Camp Nou / German Parga (FC Barcelona)

Hauria d’haver pagat uns 229.000 euros

El club que presideix Joan Laporta va ingressar a l’Ajuntament els citats 313.000,80 euros quan realitat hauria d’haver pagat 229.507,78 euros. El Barça afegeix el consistori en el text que apareix en la comissió de Govern i que ha consultat el TOT Barcelona, pot demanar la devolució dels 83.493,02 euros que va desemborsar “en excés” a través del portal de tràmits, on l’entitat blaugrana pot facilitar les dades bancàries on rebre pagament.

Fonts municipals consultades pel TOT Barcelona indiquen que “en el moment de fer la sol·licitud de la llicència, el club va indicar una superfície determinada que al llarg de la tramitació es va anar ajustant i adaptant a les variacions i l’evolució del projecte de remodelació del Camp Nou. Arran d’aquests canvis, la superfície final també ha variat i, per tant, s’ha ajustat el càlcul de l’import a abonar”.

En termes semblants s’ha expressat el club. “Intentem ser el màxim de precisos, però no va ser un error. Al final, superfícies i pressupostos van variant i evolucionant, i per això es va regularitzant tot en cada fase. Segons va evolucionant el projecte, s’actualitza”, precisen fonts del club consultades per aquest diari. El F.C Barcelona ja ha demanat la devolució de l’import pagat de més.

Obres d'enderroc del Camp Nou / German Parga (FC Barcelona)
Obres d’enderroc del Camp Nou / German Parga (FC Barcelona)

Segons l’Ajuntament, la llicència concedida al Barça inclou el moviment de terres, murs de contenció i pantalles perimetrals i fonaments per construcció del vas que es desenvolupa sota rasant de cara a la posterior execució de l’obra principal. Paral·lelament, el club ja disposa d’una altra llicència per executar l’enderroc de la tercera graderia, una feina que ja es va iniciar el passat mes de novembre.

Una altra llicència

El Barça encara està pendent de rebre l’aval municipal d’una altra llicència. Sens dubte, la més important. És la que ha de permetre executar les obres de remodelació del conjunt de l’estadi. A principis de juny quedava pendent que el club presentés al consistori algunes de les noves intervencions a fer. La “voluntat compartida” d’Ajuntament i Barça és aprovar-la com més aviat millor. La llicència de remodelació ja va ser concedida l’abril de 2022, però la junta directiva de Laporta va voler introduir una sèrie de canvis al projecte presentat pel president Josep Maria Bartomeu. Segons l’Ajuntament, les modificacions suposen millores en termes de sostenibilitat, innovació, tecnologia i accessibilitat. 

A causa de les obres del Camp Nou, el Barça jugarà a l’Estadi Olímpic de Montjuïc fins al novembre de 2024, quan està prevista que estigui acabada l’ampliació del Camp Nou. El club està a punt de començar la darrera fase d’adequació de les instal·lacions municipals perquè estiguin a punt el 8 d’agost pel debut de l’equip al Trofeu Joan Gamper. Només 16.864 socis han demanat el passi de temporada per anar a veure els partits del Barça de Xavi a Montjuïc. Molt lluny dels 27.000 abonaments disponibles. En tot cas, el trasllat també tindrà costos per al club blaugrana. El recinte haurà de modernitzar-se per tal d’acollir els partits del club blaugrana, motiu pel qual es realitzarà una inversió superior als set milions d’euros que en millorarà els accessos i la mobilitat de l’entorn, sobretot. D’aquest total, el club se’n farà càrrec de més del 60% del cost, mentre que l’Ajuntament posarà els diners restants.

Una imatge desoladora

Actualment, prop de 250 operaris treballen en les obres de demolició de l’emblemàtic estadi blaugrana, per més endavant començar la construcció d’un nou recinte que hauria d’estar parcialment disponible de cara al mes de setembre de l’any 2026.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ostres a juliol 31, 2023 | 13:37
    ostres juliol 31, 2023 | 13:37
    Doncs el que va cobrar de l'ajuntament, ja li val!!!!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa