Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Apartur culpa la Generalitat de perdre tres milions d’euros
  • CA

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) ha assenyalat directament a la Generalitat i s’ha queixat que les mesures implantades per fer front a la sisena onada del coronavirus a Catalunya han suposat una pèrdua de 2,8 milions d’euros per al seu negoci durant aquestes festes de Nadal i Cap d’Any. En la mateixa línia, aquesta organització ha estimats que les mesures han causat un 22% de cancel·lacions de les reserves. “A aquesta xifra cal sumar la despesa que els turistes haurien fet a la ciutat i les pèrdues per l’aturada en sec de noves reserves”, han explicat.

La preocupació del sector és “màxima”, han assegurat des d’Apartur. El president d’aquesta patronal, Enrique Alcántara, ha dit que “ha arribat el moment que comencin a arribar ajudes directes i urgents per evitar la desaparició de milers d’empreses que no podran suportar auna altra onada amb una activitat sota mínims”, en relació amb la situació que viuen les petites i mitjanes empreses de la ciutat, així com dels autònoms. Alcántara ha advertit que les mesures fixades per la Generalitat, com la limitació de trobades d’un màxim de deu persones, el toc nocturn d’1 hora a 6 hores de la matinada en aquells municipis que, com Barcelona, superin els 250 casos de positius per coronavirus per cada 100.000 habitants en els darrers set dies, el tancament de l’oci nocturn, la reducció d’aforaments a establiments comercials, gimnasos, cultura i restauració, “tindran un efecte molt més important en les reserves del mes de gener”.

Davant d’aquest escenari, el sector dels apartaments d’ús turístic (HUT) han reclamat a les administracions públiques que ampliïn els ajuts per pal·liar la “greu crisi” que pateixen. Fa només uns dies la restauració de la capital va titllar les mesures de la Generalitat d'”irresponsables”. “S’ha trencat la confiança amb la Generalitat”, va dir aleshores el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 28, 2021 | 16:45
    Ricard desembre 28, 2021 | 16:45
    Espero que apartur també vetlli per la tranquilitat dels veïns dels apartaments no turístics, a part de queixar-se per les mesures anticovid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa