Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’antiga seu de Telefònica es renova amb una inversió de 80 milions d’euros

L’Edifici Estel, la seu de l’empresa Telefònica a Barcelona entre la dècada dels setanta i el 2007, començarà aviat una profunda remodelació per convertir-se en un nou pol d’oficines de més de 50.000 metres quadrats. Ubicada en un lloc idea, al bell mig de l’Eixample i a tocar de l’estació de Sants, l’edifici invertirà 80 milions d’euros en aquesta transformació. Tal com recull l’ACN, les consultores CBRE i JLL han detallat que les obres acabaran a finals de 2024.

S’acaba així un llarg període en què l’edifici ha sigut protagonista pels actes vandàlics que l’afectaven i tot un seguit de despropòsits que han anat un darrere l’altre. És més, des de la marxa de Telefònica, cap altra empresa ha aconseguit consolidar els seus projectes en aquest espai, passant per un hotel que no complia amb la normativa o centenars d’habitatges de luxe sense la llicència adient. Tot plegat ha portat la paciència dels veïns al límit, que ara confien que sigui la definitiva.

La reforma d’oficines més gran del centre

En tot cas, sembla que d’aquí a un any l’edifici acollirà oficines. Quan acabin les obres, tornarà per fi l’activitat a un immoble que, tal com va detallar el diari ARA, passarà a dividir-se en dos cossos, a banda de sumar quatre locals comercials, espais comuns a la planta baixa i un miler d’aparcaments per a cotxes, motos o bicicletes.

Des de JLL, una de les dues consultores que durà a terme aquesta transformació, han volgut destacar l’estil “avantguardista” de l’edifici i la gran quantitat d’espai a llogar. D’altra banda, CBRE ha indicat que es tracta del projecte de regeneració urbana d’oficines “més gran al centre de Barcelona” i s’ha fixat en el fet que “ajudarà a atraure grans empreses que, fins ara, s’havien vist amb la necessitat de sortir de la ciutat per trobar aquest tipus de superfície”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa