Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Amics de la Rambla crida a aprofitar la crisi per “tornar a dirigir-se al públic local”

Amics de la Rambla ha instat a aprofitar la crisi generada pel coronavirus per “repensar-ho tot” i “tornar a dirigir-se al públic local”. El president de l’entitat, Fermin Villar, afirma en una carta que la Rambla “ha de ser la zona zero d’es don iniciar el canvi d’hàbit econòmic, social i cultural” i alerta que l’oferta destinada al turisme en la seva totalitat “ho tindrà molt malament per subsistir”, com a mínim els propers quinze mesos.

Per això aposta per l’oferta cultural: “Que la gent de Barcelona segueixi venint a la Rambla! Per anar al Liceu, al Poliorama o al Romea; i, qui encara no hi venia, exhortar a que ho faci”. Ha afegit que cal recuperar activitats familiars i dirigir l’oferta de restauració i comercial als barcelonins.

L’entitat anima els barcelonins a tornar a la Rambla i retrobar les activitats tradicionals “que encara resisteixen”, com les Golondrinas, els mercats o els museus. Assegura també que hi ha restaurants i cafeteries amb “oferta per a la gent d’aquí”. En aquest sentit, augura que els que abans no tenien aquesta oferta l’acabaran tenint perquè “ara ha de ser el moment perquè la gent de Barcelona pugui seure a una terrassa de la Rambla i gaudir de la sala de ball de Barcelona”. 

També anima els comerços a adaptar la seva oferta al públic local i, en aquest àmbit, considera necessari debatre com s’havia arribat fins a la situació actual i replantejar-se conceptes com el de souvenir, que ocupa bona part de l’oferta comercial de la Rambla.

L’entitat demana la “complicitat” del districte de Ciutat Vella i de totes les àrees de l’Ajuntament de Barcelona que s’hi hagin d’implicar per poder impulsar aquest replantejament. Afegeix que no es pot deixar passar l’oportunitat de fer complir el Pla Especial en el punt que diu que les parades dels antics ocellaires, de propietat municipal, estan fora de la normativa. “Ara més que mai hem d’aprofitar per enviar a la ciutadania de Barcelona un missatge ple de simbolisme sobre la nova realitat: fer desaparèixer unes parades orientades únicament al turisme per posar-hi bancs per seure”, afirma.

Més notícies

La Barcelona buida durant la diada de Sant Jordi, vista des de l’aire

Notícia: La Barcelona buida durant la diada de Sant Jordi, vista des de l’aire
Comparteix
Un dron dels Mossos d'Esquadra grava les Rambles i plaça Catalunya, epicentres de la celebració de cada any
Notícia: La Barcelona buida durant la diada de Sant Jordi, vista des de l’aire - Mobile

Barcelona s’encamina a una crisi post-virus molt asimètrica

Notícia: Barcelona s’encamina a una crisi post-virus molt asimètrica
Comparteix
El confinament té un impacte molt desigual en el sector terciari, que determinarà la recuperació | Turisme, comerç, oci i cultura, àmbits molt afectats
Notícia: Barcelona s’encamina a una crisi post-virus molt asimètrica - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa