Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament flexibilitza la normativa comercial del carrer Gran de Sant Andreu

Després de comprovar que la pacificació del carrer no ha potenciat “aquelles activitats que poden ser més negatives al territori”, com es proposava el pla d’usos del 2019 per al carrer Gran de Sant Andreu, l’Ajuntament ha decidit implantar uns ajustaments, tal com havien demanat els comerços del barri. Els canvis en el pla d’usos afecten les parcel·les amb façana al carrer Gran de Sant Andreu, entre el Passeig de Santa Coloma i el carrer de Rovira i Virgili, al carrer del Mercat, a la plaça Comerç i a la porxada de la plaça del Mercadal. “No volem veure cap persiana baixada al llarg de tot el carrer Gran de Sant Andreu“, assegura la tinenta d’alcaldia d’Urbansime, Janet Sanz en un comunicat del consistori.

Tot plegat, amb una diagnosi clara per part del consistori: el nombre de llicències regulades pràcticament no ha variat des de 2019. “La incidència de noves activitats de pública concurrència i comerç alimentari ha estat baixa i no s’ha detectat cap nou impacte negatiu des del punt de vista tècnic ni des de la perspectiva del veïnat i les associacions”, argumenta el govern municipal.

Canvis en el pla d’usos

Com ha explicat el consistori en un comunicat, aquests són els canvis que s’han introduït en el pla d’usos després de gairebé quatre anys vigent i un cop completada la reurbanització urbana de la zona:

  • Venda de productes no alimentaris: s’incrementa de 500 a 600 m² la condició de superfície útil màxima en un radi de 50 metres.
  • Establiments alimentaris en règim d’autoserveis i Botigues de conveniència: s’ha afegit la venda de productes no alimentaris en el grup d’epígrafs que s’ha de considerar a l’hora de comptabilitzar la superfície màxima en un radi de 50 metres.
  • Les gelateries i orxateries amb degustació, els especialistes alimentaris i els polivalents alimentaris, que en el pla 2019 es regulaven amb doble radi, ara estan admesos.
  • L’exposició, venda, lloguer i reparació de vehicles que en el 2019 eren no admesos, ara estan admesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa