Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona comprarà naus industrials per reconvertir els polígons del Besòs
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona destinarà sis milions d’euros per comprar naus industrials en desús al Besòs, una zona que fa anys que espera la seva oportunitat per recuperar el dinamisme perdut i que confia cegament en l’èxit del projecte de transformació de l’antiga fàbrica de Mercedes Benz, anunciat abans de l’estiu, com a epicentre de la reindustrialització dels barris del Bon Pastor, Baró de Viver i la Verneda i la Pau.

“El futur econòmic de la ciutat passa per tenir espai físic perquè arribin inversions”, ha assegurat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. La iniciativa, proposada pel grup municipal d’ERC en el marc de les negociacions per als pressupostos d’aquest any, pretén comprar dues o tres parcel·les de fins a 5.000 metres quadrats per ubicar-hi empreses punteres que serveixin de tractores per accelerar la reconversió cap a la indústria 4.0 i l’economia circular de les més de 750 pimes ubicades als polígons del Besòs.

Concurs públic

L’adquisició de les naus es farà a través d’un concurs públic que detalla els requisits que han de tenir i seran els mateixos propietaris els que presentin una oferta de venda. El procés es durà a terme entre finals del 2021 i principis del 2022 per després concretar quines empreses s’hi instal·laran i en quines condicions. Segons Collboni ja hi ha hagut contactes amb diversos operadors que podrien estar interessats en aterrar a Barcelona. 

Tindran preferència les naus de més 2.000 metres quadrats, que estiguin en bon estat de conservació i que s’ubiquin a l’entorn de l’antiga Mercedes per aprofitar les noves oportunitats sinergies que el projecte estrella d’aquest mandat per al Besòs crearà quan estigui enllestit el 2026. “El repte és donar oportunitats a la indústria i fer que siguin barris per viure i treballar”, ha dit Collbon, ja que el més del 60% dels treballadors de la zona també són veïns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa