Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ajuntament, AMB i Diputació signen un acord de 4 anys per rellançar l’economia
  • CA

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona han signat un acord per desplegar de manera conjunta polítiques de promoció econòmica i ocupació per donar resposta a la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la Covid-19. “Una part de la gestió de la crisi és salvar vides. Ara hem de salvar llocs de treball i empreses”, ha afirmat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. Les tres administracions valoren la posada en comú d’experiències i recursos amb l’objectiu de “multiplicar” els resultats davant una crisi que requereix de mesures eficients i de gran impacte en els sectors i col·lectius més afectats.

L’acord té validesa fins l’any 2024 amb possibilitat de pròrroga. La vicepresidenta de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Montserrat Ballarín, ha destacat que és “especialment important” sumar esforços en moment de crisi per poder oferir solucions “acurades” i ben coordinades entre totes les administracions. “Totes les administracions ens hem d’alinear”, ha afegit Collboni.

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona ha recordat que la resposta a aquesta crisi ha de ser diferent a la de l’anterior crisi econòmica perquè és també una crisi de “naturalesa diferent”. Collboni ha remarcat que calen respostes “ràpides” que permetin “injectar recursos al teixit econòmic i ajudes directes a les persones” que s’han vist afectades per un ERTO o estan a l’atur

La diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha definit també com a “imprescindible” aquest acord per elaborar una estratègia conjunta que tingui com a principal objectiu pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19 en l’aturada de l’activitat econòmica i la destrucció d’empreses i llocs de treball.

“Vam actuar d’urgència per parar el cop. Ara hem de repensar què fer en e el futur de manera coordinada”, ha defensat Jaume Collboni, que ha situat el sector del comerç i el turisme com a principals damnificats de la crisi. En aquest sentit, una de les apostes de l’estratègia unitària passa per les ajudes a la digitalització del comerç. Collboni, Ballarín i Menor també han apuntat a la formació online, al foment de l’ocupació per ala digitalització de les pimes o una resposta global a casos excepcionals com el tancament de Nissan com a elements a tenir en compte a l’hora de plantejar l’estratègia conjunta de les administracions municipalistes.

En aquest sentit, l’acord apunta a la diversificació de l’economia com una de les estratègies a implementar, amb l’aposta per sectors estratègics com l’economia verda, blava i circular, el sector bio i salut, l’economia social i solidària o l’economia 4.0. També en l’àmbit de l’empresa es vol implementar una xarxa d’oficines d’atenció a les empreses a escala metropolitana.

Més notícies
El conseller Chaki el Homrani i el tinent d'alcaldia Jaume Collboni / ACN
Govern i Ajuntament uneixen forces en polítiques d’ocupació
Notícia: Govern i Ajuntament uneixen forces en polítiques d’ocupació
Comparteix
El SOC i Barcelona Activa oferiran serveis conjunts per evitar duplicitats
El recinte de la Fira de Barcelona. | Ajuntament de Barcelona
El Govern autoritza el conveni per a l’ampliació de Fira de Barcelona
Notícia: El Govern autoritza el conveni per a l’ampliació de Fira de Barcelona
Comparteix
L'executiu aprova una despesa de 71,3 milions per garantir el finançament de les obres per part de la Generalitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa