Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dard d’Airbnb a l’Ajuntament de Barcelona: patiran moltes famílies vulnerables

Resposta contundent de la plataforma Airbnb a l’ultimàtim que li ha donat l’Ajuntament per retirar en el termini de 15 dies els més de 4.000 anuncis que el consistori ha detectat que ofereixen de forma il·legal habitacions turístiques, una pràctica prohibida per la normativa municipal. I si no ho fa, la plataforma afrontarà una multa administrativa de 60.000 euros.

Les habitacions, “salvavides” per a molts

Airbnb ha dit en un comunicat de resposta a l’Ajuntament que  l”es habitacions turístiques són un salvavides econòmic per a moltes persones”. Airbnb assegura que restringir les habitacions turístiques “no té quasi cap impacte” en el seu negoci global, però “perjudicarà les famílies que más ho necessiten”. També defensa que “sempre” recorda als amfitrions que comprovin que compleixen la normativa local.

Sobre si retirarà o no els anuncis, Airbnb no concreta res, però destaca que confia a treballar amb l’Ajuntament per “trobar la millor manera de donar suport” a les famílies.

A més, Airbnb es mostra sorpresa per la recció de l’Ajuntament, ja que assegura que estan en contacte des del 2018. I insisteix que ofereix als amfitrions que anuncien els seus habitatges a Barcelona i Catalunya una eina perquè puguin mostrar el número de registre, que facilita la feina d’inspecció i identificació per part de les autoritats.

Una manera de sobreviure 

Segons dades de la plataforma, la meitat dels amfitrions d’Airbnb a Barcelona assenyalen que aquests ingressos addicionals els ajuden a mantenir la casa. I afegeix que el home sharing “atrau un turisme respectuós i de qualitat” perquè els amfitrions comparteixen la pròpia casa amb els hostes”.  

El consistori ja ha imposat sancions a Airbnb per anunciar habitatges d’ús turístic il·legals: unes inicials per valor de 60.000 euros i una altra per reincidència de 600.000.

A diferència de les habitacions turístiques, a Barcelona es poden llogar habitacions de més de 31 dies per a ús habitual o de llarga durada, com els contractes que es fan habitualment a estudiants o treballadors temporals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa