Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ultimàtum de l’Ajuntament a Airbnb per liquidar les habitacions turístiques

Continua el pla de xoc de l’Ajuntament contra els allotjaments turístics il·legals, que inicialment es dirigia als pisos sencers llogats per menys de 31 dies i ara també inclou les habitacions compartides. Des de l’estiu del 2016, s’han analitzat uns 51.000 anuncis i s’han obert 17.500 expedients disciplinaris.

Airbnb, contra les cordes

Emmarcat en aquest pla, ara l’Ajuntament ha donat un ultimàtum a la plataforma Airbnb perquè retiri 4.102 anuncis de llars compartides publicats al seu web que no tenen cap tipus de llicència. És, per tant, una activitat turística il·legal. L’Ajuntament va enviar aquest divendres el requeriment a la plataforma perquè desactivi els anuncis en el termini de 15 dies, Si no ho fa, l’administració local començarpa els procediments per sancionar l’empresa amb 60.000 euros.

I què passa amb els anunciants? Avisarà els titulars dels anuncis de llars compartides que estan incomplint la normativa i començarà a sancionar en unes setmanes. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, recorda que no és la primera vegada que exigeixen a Airbnb que “compleixi la legalitat”.

Sanz destaca en un context de “massificació turística i de molta pressió als barris”, volen garantir la convivència a la ciutat; l’accés a l’habitatge per parts dels residents i que els turistes dormin en allotjaments legals per a la seva seguretat.

El consistori ja ha imposat sancions a Airbnb per anunciar habitatges d’ús turístic il·legals: unes inicials per valor de 60.000 euros i una altra per reincidència de 600.000.

El consistori reconeix que, en el cas de les llars compartides, és possible que hi hagi persones que desconeixen la normativa i que s’exposen a sancions econòmiques per llogar una habitació del domicili.

A diferències de les habitacions turístiques, a Barcelona es poden llogar habitacions de més de 31 dies per a ús habitual o de llarga durada, com els contractes que es fan habitualment a estudiants o treballadors temporals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a juliol 23, 2022 | 10:58
    FRAN BCN juliol 23, 2022 | 10:58
    Realment és fastigos i sectari que un particular no pugui llogar habitacions què en molts casos serveix per arribar a fi de mes o ajudar a pagar hipoteca. La Kolau.viu de, prohicions, regulacions, limitacions etc.etc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa