Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’aeroport del Prat, més a prop de l’objectiu: Les xifres d’aquest gener
  • CA

Mentre que polítics, empresaris i activistes debaten sobre una possible ampliació, l’Aeroport del Prat va a la seva. Després de l’aturada de vols obligada per la pandèmia, El Prat encara no ha aconseguit agafar volada i recuperar les xifres que l’han convertit en un dels aeroports líders d’Europa. L’aeroport barceloní ha tancat el mes de gener amb prop de 21.000 vols registrats, més de 10.600 tones transportades i un volum de passatgers superior als tres milions, unes dades que encara no arriben a les del 2019, però que s’hi apropen bastant.

Pel que fa a passatgers, les 3.078.737 persones que han trepitjat el Prat suposen el 94% de les del que hi havia abans de la pandèmia. És a dir, que l’aeroport ja ha recuperat 9 de cada 10 usuaris que havia perdut amb l’aturada. L’altra dada positiva per l’aeroport català és que aquests tres milions suposen un creixement superior al 80% respecte dels passatgers registrats el gener de 2022. D’altra banda, les operadores també han augmentat els vols que aterren a Barcelona. En total, 20.928 moviments d’avions -entre vols comercials i mercaderies-, que representen una recuperació del 87,2% respecte a 2019 i un augment del 34,4% respecte a 2022.

Xifres de passatgers internacionals similars

La dada de passatgers internacionals també segueix la tònica general de l’aeroport. Barcelona acull més de 2 milions de visitants internacionals. Una dada que, tot i no arribar a les xifres de les millors èpoques, no deixa de ser positiva o molt positiva en funció de la referència que s’agafi. I és que la xifra s’apropa molt a la d’abans de la pandèmia. En aquest sentit, l’aeroport ha aconseguit recuperar prop del 94% dels visitants estrangers. També s’ha duplicat e nombra d’internacionals que va haver-hi el gener de 2022.

Pel que fa a passatgers que venen d’altres ciutats de l’Estat, les xifres relatives són força similars. 892.025 persones, fet que suposa una recuperació del 94,4% respecte a abans de la pandèmia i una pujada del 48,7% respecte a l’any passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa