Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port vol crear 4.000 llocs de feina als terrenys de Nissan
  • CA

Després d’una setmana en què Nissan ha estat la protagonista política, a l’espera que el gegant xinès Great Wall Motors decideixi si vol quedar-se amb la planta de la nipona o renuncia al projecte, continuen sortint noves propostes.

Amb els tancs de Tess Defence descartats, i la proposta d’aquest divendres de la immobiliària australiana Goodman per oferir una inversió de 550 milions per muntar un gran centre logístic amb activitat industrial que donaria feina a més de 3.200 treballadors, ara entra en joc un altre actor, que haurà de competir a la taula de reindustrialització amb l’australiana, que proposa mantenir la propietat i la gestió dels terrenys de Nissan, que es destinarien exclusivament a activitat industrial, i es convertiria en el soci immobiliari de les empreses que es volguessin implantar a la Zona Franca.

El Port de Barcelona i Merlin Properties volen crear 4.000 llocs de feina amb un desenvolupament logístic i industrial al servei portuari, amb un Data Center Hiperescala. El projecte suposaria una inversió de 810 MEUR, tal com ha avançat TV3. La creació dels llocs de feina podria servir per absorbir treballadors i treballadores de Nissan mitjançant plans de formació, amb l’objectiu d’adaptar les seves tasques a la logística industrial.

Amb l’obligació de trobar un substitut de Nissan abans que acabi l’any, la comissió de reindustrialització havia analitzat la proposta de Goodman a l’última reunió que es va celebrar, que va servir per constatar el fracàs de les negociacions amb GWM i la necessitat d’obrir una ronda de converses per activar un pla B. Descartat el taller de manteniment de tancs que liderada Tess Defense, l’opció de la multinacional australiana guanya molta força. I més quan escassegen les alternatives.

Tot plegat, això sí, a l’espera que el gegant xinès es mulli sobre la darrera oferta de la taula de reindustrialització, en què es rebaixa el preu del lloguer de la Zona Franca i es posen facilitats per gestionar el traspàs els empleats de la planta, que haurà d’assumir qui es quedi la fàbrica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 04, 2021 | 11:10
    Ricard desembre 04, 2021 | 11:10
    Ahir venia Goodman amb una simple operació immobiliaria, on es farien simples naus per logistica, de nul.la creació d'activitat productiva. Avui ens ve Merlin a fer CPD's a gran escala, on hi treballarien 4 gats i tampoc generaria cap activitat productiva. Si els plau, no enganyin la gent. Una cosa és una fàbrica, amb el que implica de multiplicar l'activitat econòmica i potser ser un pol d'innovació, i una altra cosa és fer simples magatzems de mercaderies o d'ordinadors en marxa sense aportació de res més, i amb quasi ningú treballant-hi.
  2. Icona del comentari de: Ricard a desembre 05, 2021 | 14:13
    Ricard desembre 05, 2021 | 14:13
    Merlin ni goodman són promotors immobiliaris, no pas empreses productives que impliquin activitat econòmica. No són cap solució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa